Home sweet home

13 oktober 2017: Ressons- le-Long – Geel 365 km

Na een lange rit van slechts 365 kilometer zijn we opnieuw thuis. Voor het eerst in 6 weken, op de wegblokkade in Catalonië na, maken we weer kennis met onze typisch Belgische files. Het is vermoeiend. De lekkere frietjes die we aan de eerste frituur verorberen maken wel iets goed.


Na exact 7168 km, 42 dagen en 29 verschillende kampeerplekken zijn we weer in Geel. Het doet deugd om thuis te zijn. De post bracht tijdens onze afwezigheid, naast rekeningen, ook enkele reisgidsen over nieuwe bestemmingen. Binnenkort begint het weer te kriebelen.

Vele mensen hebben onze reisblog dagelijks gevolgd. Het is leuk om zoveel medereizigers te hebben en toffe reacties te ontvangen. Als laatste wil ik de gevolgde route nog meegeven.

https://drive.google.com/open?id=1v64Lz8HB7avwunu3FU-HTrJQsyw&usp=sharing

Wie graag informatie wil over een bepaalde bestemming of onderwerp, kan de zoekfunctie gebruiken op de site door een trefwoord in te geven. Misschien komt het juiste verhaaltje op die manier tevoorschijn. De hele site doorzoeken is omslachtig.

Andy en Ingrid

 

 

 

11 gedachtes over “Home sweet home

 1. Hallo,
  Ik lees dat je na 42 dagen terug in Geel thuis bent aangekomen.
  In ieder geval dank voor het mooie reisverslag en de vele mooie foto’s. Ook voor de nodige informatie die u ons gegeven hebt. Wij blijven je volgen, en ik volgend jaar toch wel plekken bezoeken die u dit jaar hebt bezocht.
  Dank
  Groetjes en nog veel veilige kilometers.
  Paul & Hilda

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat was dat weer een boeiend, helder en duidelijk reisverslag, altijd weer aangenaam om te lezen. Wij zijn grote fan.
  Ik voeg ook graag onze reisblog (vooral Afrika)toe, zowel met onze 4×4 als met onze camper

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooi verhaal om te lezen , met mooie foto’s van de plekjes jullie bezocht hebben. Was vast een hele mooie vakantie en zeker voor herhaling vatbaar. Er is daar nog zoveel moois te zien.
  Een opmerking: ik ben pas op het laatst mee gaan lezen en dat gaat niet zo makkelijk, omdat het laatst geschrevene eerst komt. Je blijft dus steeds maar scrollen om een dag voiruit te gaan. Terug naar datum gaan moest ook steeds met enkele handelingen. Bij meerdere blogs staat het laatst geschrevene onderaan. Het is dan wel in meerdere blokken verdeeld en niet in 1 maand.
  Maar, toch genoten van jullie reis hoor.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vind het zelf ook nogal ingewikkeld. Maar de technische kennis ontbreekt om er iets aan te doen. Via de zoekfunctie op de site lukt het wel om op een trefwoord in te geven. Langs die weg kan je eventueel ook op datum zoeken.

   Like

   1. Is relatief makkelijk op te lossen door in het menu een lemma van de betreffende reis op te nemen en die te laten verwijzen naar de eerste dag van die reis. Als je dan de instelling mogelijk maakt om op ieder dag verslag door te klikken naar de volgende of de vorige dag, kun je heel makkelijk de reis volgen vanaf de eerste dag.

    Geliked door 1 persoon

 4. Mooie website! Ik heb een wellicht wat domme vraag. Ik zag dat u van uw Spanje Portugal reis een overzichtskaart hebt gemaakt van de gehele route. Die is waarschijnlijk in Google Maps gemaakt. Ik kom niet verder in mijn blog tot het maken van dagetappes omdat het maximaal aantal op te nemen plaatsen in een route 10 is. Ik zie dat u verschillende routes aan elkaar gekoppeld heeft om tot een totaal overzicht te komen. Hoe heeft u die koppeling gerealiseerd? Een korte uitleg zou ik zeer op prijs stellen. Vriendelijk dank bij voorbaat.

  Like

  1. Beste Hans, Het is geen domme vraag. Ik heb de kaart gemaakt na heel veel gesukkel. Je kan inderdaad maar 10 plaatsen opnemen in je route. Dat vind ik jammer. Na 10 plaatsen begin ik telkens een nieuwe route. Dat doe je door bovenaan op “routebeschrijving toevoegen” te klikken. Dan zie je aan de linkerkant “naamloze laag” verschijnen. Door opnieuw te beginnen met je laatste locatie , krijg je uiteindelijk een volledige route. Dit doe je telkens opnieuw na 10 locaties. Persoonlijk vind ik het maar een oplapmiddel en het oogt niet mooi. Maar zo krijg je tenminste een volledig overzicht.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s