Info voor medereizigers

Meer over het reisconcept

Wie graag een stukje meereist, kan naar me toe vliegen. Het is mogelijk om mee te reizen van de ene naar de andere luchthavenstad. Aan de hand van de routeplanning kan op voorhand een heen- en terugvlucht geboekt worden. In het camperbusje is er tijdens het rijden plaats voor 2 extra personen. Zowel koppels als alleenstaanden zijn welkom. Om te overnachten is mijn mobiel huisje aan de krappe kant. Er zijn een tentje en 2 slaapmatjes voorzien. Het is nodig om zelf voor een slaapzak te zorgen. Op sommige campings zijn kleine bungalows te huur voor een schappelijk prijsje. Dit kan ter plaatse geregeld worden.

Een mini-stedentrip is een andere optie. In de routeplanning wordt duidelijk wanneer en hoe lang ik in een bepaalde stad verblijf. Wie me in de stad wil vergezellen en niet in een tentje wil slapen, kan ter plaatse of op voorhand een hotel boeken.

Ik volg mijn traject zo stipt mogelijk. In geval van pech zijn afwijkingen niet ondenkbaar. Het is niet altijd haalbaar om personen op en af te halen aan de luchthaven. Taxi’s en openbaar vervoer zijn een goed alternatief.

Wie zin heeft in een bepaald traject van de reis kan me mailen via het contactformulier op de homepagina van de blog. De dag-per-dag-route is beschikbaar via mail. Hier kan in overleg steeds van afgeweken worden.

Kosten

Vluchten, overnachtingen, visumkosten, ferry-overtochten en maaltijden zijn voor eigen rekening. Zelf koken hoeft niet altijd, maar is een mogelijkheid. In dat geval worden de kosten verdeeld. Voor mensen die een stuk van de route meerijden, wordt een kleine bijdrage in de vervoersonkosten (tol, diesel) geapprecieerd. Tolwegen worden zoveel mogelijk vermeden.

Activiteiten onderweg

Een mix van cultuur, avontuur, ontspanning, zon en strand zijn ideaal. In de routeplanning staan een aantal mogelijke “highlights” aangeduid. Het zijn suggesties, geen verplichtingen. Er is een kleine bibliotheek aan reisgidsen beschikbaar in de buscamper. Voorstellen en sublieme ideeën zijn steeds welkom. Afwijken van de route is mogelijk op voorwaarde dat de volgende luchthaven op tijd bereikbaar is.

Bagage

De opbergruimte in het busje is beperkt. Het is belangrijk om geen onnodige bagage mee te nemen. Gelieve het bij 1 kleine valies te houden. Er zijn overal wasmachines. Dit geldt niet voor mensen die op hotel gaan tijdens een mini-citytrip en die geen passagier zijn.

Verzekering

Wie aangesloten is bij een Belgisch ziekenfonds kan bij onverwachte medische problemen in het buitenland rekenen op Mutas. Het is nodig om bij je ziekenfonds de World Assistance Card te vragen en mee te brengen. Dit is gratis. Voor Turkije moet een extra formulier aangevraagd worden bij de mutualiteit. Dit is eveneens gratis.

Het is aan te raden om zelf te zorgen voor een annulatieverzekering. Wie een vlucht boekt en betaalt met Visa of Mastercard heeft meestal automatisch zo’n verzekering. Onvoorziene omstandigheden waardoor de reis vroegtijdig moet afgebroken worden, zijn jammer genoeg mogelijk.

 

 

5 gedachtes over “Info voor medereizigers

    1. Dag Ingrid, fijn je verhaal te lezen en dat doe ik al geruime tijd. Begin februari zijn wij, joepie en ik terug in Almachar, in ons huisje in ‘el campo’. Andalusië is prachtig. Joepie en ik zouden graag meereizen in Marokko. Wel de nodige visum nog halen. Op facebook zie je hoe wij geéquipeerd zijn. Laat maar weten wat haalbaar is.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s