Info rond terugkeer + route

1 en 2 februari 2021: L’Ampolla – Roses 306 km

3 en 4 februari 2021: Roses – Alluy 670 km

5 februari 2021: Alluy – Rozoy-Sur-Serre 362 km

6 februari 2021: Rozoy-Sur-Serre – Geel 226 km

Terug in België! Om de trip te vervolledigen, geef ik nog een laatste update en de reisroute mee.

De terugrit van Spanje naar België verloopt niet zonder slag of stoot. Sinds 31 januari is een coronatest verplicht om Frankrijk binnen te komen. Ik heb geen zin om aan te schuiven in een testcentrum in Spanje en probeer om zo te grens over te geraken. Het ergste wat er kan gebeuren is een retour richting Spanje. Op Camping Joncar Mar in Roses krijg ik bij vertrek een formulier voor terugkeer. Hopelijk is het voldoende bij een eventuele grenscontrole.

Aan de eerste Franse tolpoorten is het zover. Er staat een tot de tanden bewapende politieblokkade. Alle voertuigen die uit de richting van Spanje komen, worden aan een strenge controle onderworpen. Er wordt onmiddellijk gevraagd naar het resultaat van de coronatest. Bij gebrek aan een negatief testresultaat overhandig ik bovenstaand document van de camping waarop vermeld staat dat het om een essentiële terugreis naar huis gaat. De agent is niet meteen onder de indruk van dit alternatief. Hij deelt mee dat een Spaanse pcr-test verplicht is sinds 31 januari en staat op het punt om me weer naar Spanje sturen. Hij is bereid om nog even te overleggen met zijn collega’s. Het resultaat is verassend. Met de boodschap “Vas-y madame” krijg ik een vrijgeleide door Frankrijk… Top!

Op vrijdagmiddag om 13.30 uur stop ik voor mijn deur in Geel. Het verplichte PLF-formulier voor terugkeer naar België werd netjes 48 uur vooraf ingevuld. Aan de Belgische grens is geen controle te bespeuren. De procedure voor terugkerende reizigers werkt verbazend snel. Om 16.00 uur is de eerste coronatest voorzien in het testcentrum van Geel. Zaterdagvoormiddag komt het verdict per sms: negatief. Dat is voor een keer positief. Op zaterdag komt er een telefoontje van het corona contactcentrum met de uitleg dat nu 7 dagen quarantaine volgen op voorwaarde dat de 2de coronatest op dag 7 negatief is. Als alles goed gaat, mag ik volgende vrijdag weer een stapje in de wereld zetten voor zover de huidige regelgeving dit toelaat. Ondertussen is het wennen aan vriestemperaturen en sneeuw.

De reis door Spanje en Portugal in cijfers:

Kilometers: 6447 Tussenstops: 23 Duur: 7 weken

De route

13 gedachtes over “Info rond terugkeer + route

 1. Hallo Ingrediënten,

  Ik heb je gevolgd door Spanje en Portugal….fantastisch dat je dit in he eentje hebt gedaan …mijn complimenten. Ooit als wij daar naartoe gaan heb ik de leuke ideeën van je opgeslagen. Gezond en wel weer thuis. Succes met je volgende reizen!!!

  Groet Janny Hallink.

  Geliked door 1 persoon

 2. Je bent net terug voor de koudste week van het jaar 🥶 Misschien niet zo erg om nu een weekje binnen te moeten blijven 😀
  Fijn te weten dat je goed terug thuis bent 👍

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoi Ingrid,
  Fijn om te lezen dat je weer veilig terug thuis bent aangekomen. We kijken alweer uit naar nieuwe belevenissen van je, erg genoten van je verslaglegging. Blijf gezond, gelukkig en geniet

  Henk

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s