We zijn vertrokken

17 juni 2017 Geel – Monschau: 144 km

Gisteren haalden we ons nieuwe speelgoed af bij Dicar. Het is een tweedehands camperbus van het merk Fiat Ducato. We keken er weken naar uit en stippelden in die tijd een testroute uit. De bestemming wordt Duitsland, meer bepaald de Moezelstreek. In het verleden beschouwden we het land eerder als doorreisland naar andere oorden. Het is nog onbekend terrein.

Na het inpakwerk gaan we voor het eerst op pad met ons eigen huis op wielen. Spannend. De inboedel is nog niet volledig. We hebben de voorbije weken hier en daar wel wat spullen op de kop kunnen tikken, maar niet voldoende. Ikea Hasselt is de eerste halte. Er staan nog keukenspullen op het verlanglijstje. Alhoewel Ikea niet bekend staat als kampeerwinkel, zijn ze meesters in het opbergen van spullen in kleine ruimtes. We vinden onmiddellijk onze gading. Potten en pannen in de juiste maten, in elkaar passende bewaardoosjes, opvouwbare onderleggers en dat tegen prima prijzen.

Na de Ikea-stop gaat het richting Monschau. De GPS krijgt vanaf nu de opdracht om snelwegen te vermijden. Via de Limburgse fruitstreek, rijden we langs dorpen en gehuchten waarvan de namen klinken als onbekende, verre bestemmingen: Wimmertingen, Guigoven, Zammelen, Jesseren, Neerrepen, Sluizen,… Na Sluizen volgt de onzichtbare taalgrens. In een plaatselijke supermarkt testen we meteen onze kennis van het Frans. Een bestelling van côtelettes de porc en pavé de porc pané, levert 2 varkenslapjes en 2 paprika schnitzels op. De kans is groot dat we de komende dagen overleven.

Via Waalse landwegen nadert het Duitstalige landsgedeelte en vervolgens Duitsland. Op een afstand van 144 km, is de spreektaal 3 keer veranderd. Het lijkt alsof we al ver weg zijn en het vakantiegevoel stijgt. Camping Perlenau, in de buurt van Monschau is het eindstation. De camping ligt in een bos aan het water op 1,5 km van Monschau. Het is een mooie omgeving.

Monschau 1

Route van Geel naar Monschau
Advertentie

4 gedachtes over “We zijn vertrokken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s