Monschau

18 juni 2017 –  Monschau – Pommern: 170 km

Het is leuk wakker worden aan een kabbelende beek. De geopende slaapkamerdeuren geven toegang tot een niet alledaags terras.

IMG_1317

Na het ontbijt volgt een bezoek aan het oude stadsgedeelte van Monschau. Op dit vroege uur is er nog niet zo veel volk op de been. Om het stadje leefbaar te houden tracht men het gemotoriseerd vervoer zo veel mogelijk om te leiden. Dat lukt aardig. Door de uitstekende bewegwijzering naar de randparkings, is het niet lang zoeken naar een geschikt plekje. Na een korte wandeling verschijnt de markt, die erg gezellig oogt. De vele terrassen die de oude markt rijk is, grenzen aan het water.

FullSizeRender

De winkels zijn nog gesloten. Net buiten het centrum, op wandelafstand, staat de oude mosterdmolen van Monschau. De molen dateert uit 1882, maar werkt nog steeds. De aandrijving gebeurt vandaag niet meer door een waterrad maar op elektrische kracht. Omdat we de rondleiding van de molen net gemist hebben, bezoeken we het aanpalende winkeltje. Naast verschillende soorten mosterd, worden er nog tal van andere producten aan de man gebracht. De prijzen zijn aan de dure kant.

Na het bezoek aan Monschau wijken we even af van de geplande Moezelroute, richting Rursee. Dat is één van de grootste stuwmeren van Duitsland. Dit beboste gebied is gelegen in de Eifel. Het is een uitgestrekt natuurpark met veel wandel- en fietsroutes. Op het stuwmeer zijn heel wat watersportmogelijkheden.

rursee

We houden halt op Camping Pommern, nabij Cochem. De camping ligt vlak naast de Moezel en is voorzien van een mooi zwembad, restaurant en “biergarten”. Als bonus komt er net na het avondeten, een ijskar over het terrein aangereden. Het is een topdessert.

ijskar

Route van Monschau naar Pommern
Advertentie

2 gedachtes over “Monschau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s