Cochem

19 juni 2017  Pommern – Ediger-Eller: 32 km

Ontwaken aan de Moezel is niet altijd een rustige gebeurtenis. De wekdienst vliegt door de lucht. Het is een sproeihelicopter, die al ronkend, de wijngaarden op de aanpalende hellingen een beurt geeft. Het is een spectaculair zicht. Het toestel draait kleine rondjes en vliegt rakelings langs de heuvels. Welke producten er op de druiven los gelaten worden is onduidelijk. Volgens Wikipedia worden sproeivliegtuigen ingezet om pesticiden of meststoffen, vermengd met water, te verspreiden.

Cochem

Het belooft vandaag een warme dag te worden. Om de grootste hitte een stapje voor te zijn, vertrekken we vroeg naar Cochem. Terwijl Andy door de Cochemse steegjes kuiert, bezoek ik de Rijksburcht. Dit oude bouwwerk ligt op een rots die 100 m boven het stadje uitsteekt. Het is best een steile klim om er te geraken. De burcht is bijna volledig omringd door wijngaarden.

Cochem1

Bij de ingang van de burcht word ik beloond met een schitterend uitzicht over Cochem en de Moezel.

Cochem2

Een rondleiding die 6 € kost, geeft toegang tot 7 van de 50 kamers van de burcht. De gids doet er 40 minuten over om op een boeiende manier te vertellen wat er per kamer te zien is. Hij spreekt traag en duidelijk, zodat ik als enige anderstalige in het 7-koppige gezelschap, het merendeel begrijp. Op het hoofdbalkon van de Rijksburcht toont de Moezel opnieuw zijn schoonheid.

Cochem3

Na het bezoek aan de burcht ga ik op zoek naar Andy. Vooraf hebben we ons digitaal aan mekaar gekoppeld via de app “zoek vrienden”. Volgens het kaartje in de app zwemt hij ergens rond in de Moezel. We vinden elkaar terug aan de rand van het water, waar veel  voorbijvarende boten te bewonderen zijn. De app heeft zijn werk op enkele meters na gedaan. De temperatuur is ondertussen flink gestegen. Uit pure noodzaak lessen we onze dorst op het oude marktplein.

Cochem4

Het is nog vroeg bij aankomst op Camping Feuerberg in Ediger-Eller. De camping ligt vlakbij het dorp. Zoals overal in de moezelstreek, is de nationale sport ook in dit dorp wijn proeven. Na een korte wandeling geven we ons, onder een schaduwrijke parasol, over aan een fles “Mosel Classic Riesling” uit 2016.

Cochem5

Als afsluiter van de dag is een plons in het zwembad van de camping een welkome verfrissing.

Route van Pommern naar Ediger-Eller

Een gedachte over “Cochem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s