Mycene

13 september 2018: Mycene – Githio 156 km

We gaan nog even door met de geschiedenisles. In de buurt van Camping Atreus ligt de burcht van Mycene. De afstand van de camping tot aan de burcht bedraagt exact 2 km. Fietsen is mogelijk, maar het traject naar de oude vesting gaat aanhoudend in stijgende lijn. Het is een belangrijke bezienswaardigheid die veel bezoekers aantrekt. ’s Morgens is er nog voldoende parking. Wie voor de fiets kiest, heeft in ieder geval geen parkeerzorgen. Wij verkiezen de bus omdat de rondreis na het bezoek meteen verder gaat.

De overblijfselen van de 3500 jaar oude burcht liggen op een heuvel, omringd door de beroemde koningsgraven. Net voor de ingang en de hoofdparking ligt aan de linkerkant de schatkamer van Atreus. Dat is het eerste koepelgraf. Even voorbij de kassa aan de ingang van de burcht liggen nog 2 andere koepelgraven.

IMG_1033

Na het bezichtigen van de graftombes gaat de weg verder naar de ingang van de heuvelburcht. De toegang wordt gevormd door de befaamde leeuwenpoort. De poort is gebouwd met stenen die liefst 4 ton wegen. Het moet een hele klus geweest zijn om dit voor elkaar te krijgen in een tijdperk met een beperkt arsenaal aan bouwmaterialen.

IMG_1042

Een goed begaanbaar betonnen pad leidt naar de top van de burcht. Het blijft een stijl klimparcours tot het eind. Van bovenaf is er een mooi uitzicht over de omringende heuvels.

IMG_1037

Na het bezoek gaat de rit verder naar Githio. De Griekse schrijfwijze van plaatsnamen is moeilijk te volgen. Het is niet duidelijk of we naar Githio, Githeo of te wel Githeio rijden. Alle namen duiden op hetzelfde havenstadje met 4500 inwoners aan de zuidkust van de Peloponnesos. We vinden een slaapplek op Camping Githion Bay (https://www.gythiocamping.gr/). De camping ligt naast een zandstrand en is voorzien van alle moderne faciliteiten, inclusief zwembad. We parkeren de bus in de achtertuin van het strand, het zwembad en het restaurant.

IMG_1048

Op het kampeerterrein stuiten we op bananenbomen, waarbij de eerste vruchten komen piepen.

IMG_1050

Het is een ideale camping om enkele dagen op onze lauweren te rusten.

Route van Mycene naar Githio
Advertentie

Een gedachte over “Mycene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s