Korinthe

12 september 2018: Isthmia – Mykinis 140 km

IMG_1002

Bij zonsopgang zien we in de verte, vanop het strand van de camping een vloot schepen die naar het Kanaal van Korinthe varen. Het kunstmatig uitgegraven kanaal vormt sinds 1893 de verbinding tussen de Golf van Korinthe en de Golf van Egina. Naast een volle dag tijdswinst voor de schepen is de waterweg ook een echte toeristische trekpleister, die bovendien helemaal gratis is. Het makkelijkst is om te parkeren naast een van de wegrestaurants of souvenirshops aan de zuidkant van het kanaal. Een wandeling over de nabij gelegen brug is een aanrader. Waaghalzen kunnen er zelfs een bungee jump riskeren. Het Kanaal van Korinthe is ongeveer 6 km lang en 24 m breed. De rotswanden zijn tot 80 m hoog. Bij onze passage geven de boten niet thuis. Niettemin blijft het uitzicht vanaf de brug indrukwekkend.

IMG_1007

Korinthe heeft nog meer geschiedenis te bieden. Aan de stadsrand bevinden zich de opgravingen van oud Korinthe. Parkeren kan gratis in de buurt van de site. Er is zelfs een camperplaats op loopafstand. De antieke stad bestaat al sinds enkele eeuwen voor Christus, maar werd doorheen de geschiedenis meermaals met de grond gelijkgemaakt door strijdende volkeren en een paar aardbevingen. De Apollotempel met zijn 7 zuilen is het meest opvallende bouwwerk. De overblijfselen torenen hoog boven de andere restanten uit.

IMG_1011

Naast de ruime archeologische vindplaats is er ook een klein museum op het terrein. Er zijn talrijke vazen te bewonderen, maar ook beelden en mozaïeken.

IMG_1016

Het is vandaag een “historische” dag. Op weg naar onze slaapplek voor vannacht, houden we nog halt aan het theater van Epidaurus, waar in de zomermaanden nog altijd voorstellingen worden opgevoerd. We willen even een theatertje bezoeken, maar dat loopt anders dan verwacht. Naast dit imposante bouwwerk is er nog veel meer te zien.

IMG_1023

In de omgeving van het theater ligt een zeer groot opgravingsterrein met een uitgebreid assortiment van bezienswaardigheden. Naast de ruïnes van tempels en kuuroorden is er ook een heus sportstadion te bewonderen uit de tijd dat er nog geen sprake was van VIP-loges.

IMG_1027

Om alles goed te kunnen bekijken , hebben is er te weinig tijd. We verlaten vroegtijdig deze uitgestrekte archeologische vindplaats om voor het donker op de volgende camping te geraken. Dat wordt Camping Atreos in Mykinis. De camping heeft geen eigen website maar is terug te vinden op de website van ACSI (https://www.eurocampings.nl/griekenland/peloponnesos/mikinai/camping-atreus-109081/).

Route van Isthmia naar Mykinis
Advertentie

5 gedachtes over “Korinthe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s