Antiek Messini

18 september 2018: Stoupa – Koroni 139 km

Vanuit Stoupa rijden we verder langs de zuidwest kust van de Peloponnesos. Dit levert af en toe prachtige beelden op van de branding.

IMG_1149

Traditiegetrouw wijken we al eens af van de route. Ditmaal gaat de rit een stukje noordwaarts naar het hoger gelegen Antiek Messini. De bestemming ligt 800 m boven de zeespiegel. Het makkelijkst is om eerst naar Messini te rijden en vervolgens de verkeersborden “Ancient Messini” te volgen. De rijbaan is doorgaans voldoende breed. Enkel in de dorpskernen kan er een onvoorziene hindernis opduiken.

IMG_1150

Geduldig wachten is de enige oplossing. De Griekse locals verhelpen het probleem deskundig door de bejaarde eigenaar van het oranje busje vriendelijk naar zijn voertuig te begeleiden. De man was naar de winkel en had even voor de deur geparkeerd.

De archeologische site van Antiek Messini is vrij jong en wordt nog niet massaal platgelopen door toeristen. Het beperkt aantal parkeerplaatsen aan de ingang is voorlopig ruim voldoende. Griekse geschiedenis bekijken is trouwens niet goedkoop. Zoals overal is ook hier de standaardprijs vastgelegd op 12 €. De toegang van de site ligt letterlijk op een hoogtepunt. Dat geeft meteen een fraai overzicht over de grootte van het opgravingsterrein. De bezoeker krijgt werkelijk de indruk een stad uit een ander tijdperk te betreden.

IMG_1169

De wandelweg daalt af tussen de groene, glooiende hellingen uit de omgeving. De eerste opvallende bouwwerken zijn het theater en het bronhuis, gevolgd door het marktplein.

IMG_1151

IMG_1153

Wat echter het meest tot de verbeelding spreekt, is het stadion en het bijbehorende gymnasium, die een mooi geheel vormen. Rondom het eeuwenoude sportcomplex staan goed bewaard gebleven zuilengangen.

IMG_1157

Na een bezoek van enkele uren, dalen we weer af naar de kust. Onze GPS is niet zo bedreven in het Griekse wegenlandschap. Hij heeft een voorkeur voor kleine bergwegen. Al kronkelend door het met olijfbomen omgeven berglandschap belanden we na een langdurige rit van slechts 55 km op Camping Koroni (http://www.koronicamping.com/) in het gelijknamige stadje. Deze camping beschikt gelukkig over een zwembad. Bij een temperatuur van 33 graden is een frisse duik welkom.

Route van Stoupa naar Koroni
Advertentie

2 gedachtes over “Antiek Messini

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s