Stoupa

17 september 2018: Stoupa – Stoupa 0 km

Stoupa staat bekend als een populaire badplaats met mooie stranden. Als surplus is er een leuk fietspad naar het nabijgelegen Agios Nikolaos. Het is een zoektocht waard. Vastbesloten om het bewuste fietspad te vinden trek ik erop uit. Nadat ik de aantrekkelijke baai van Stoupa met leuke terrasjes passeer, vind ik de eerste en enige aanwijzing die naar het rijwielpad verwijst.

IMG_1132

Na een kleine km splitst de fietsstrook zich in 2. Het is overduidelijk dat ik de verkeerde richting kies want even later sta ik tot mijn eigen verbazing weer op de camping. Alle wegen leiden hier blijkbaar naar Camping Kalogria. Ik troon Andy mee voor een verkoelend drankje op een terras aan het strand en onderneem daarna poging nummer 2. Deze keer kies ik de goede kant. Het is niet overdreven om reclame te maken voor deze mooie route. Het is een prima fietstraject naast een ongerepte, ruige rotskust.

IMG_1138IMG_1146

Een kleine 5 km verder ligt Agios Nikolaos.  De reisgids omschrijft het plaatsje als een bedrijvig vissershaventje. Elke ochtend wordt aan de kaai een kleine vissersmarkt gehouden. De indringende visgeur is onmiskenbaar aanwezig, maar de verse vis is al lang verkocht.

IMG_1144

Allicht had ik eerder op de ochtend bij een juiste routekeuze wat verse vis kunnen scoren om te barbecueën.

IMG_1145

Stoupa is niet alleen een mooie vakantiestek voor zonnekloppers. Het vakantiedorp ligt in een groene bergachtige omgeving. Vanaf Stoupa vertrekken verschillende wandelingen naar de hoger gelegen traditionele bergdorpen, enkel aan te raden voor sportieve wandelaars. Een rondrit naar Saidona wordt omwille van het schitterende uitzicht van boven op de bergen ten zeerste aanbevolen. Wij blijven vandaag op zeeniveau om Stoupa en zijn culinaire voorzieningen verder te verkennen.

Advertentie

2 gedachtes over “Stoupa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s