Naar Mostar via Konjic

9 mei 2019: Foča – Konjic – Mostar 199 km

Na een stevig ontbijt verlaten we Foča. De rit gaat richting Mostar, maar niet rechtstreeks. Onderweg ga ik nog op campingbezoek bij ACSI-Camping Ekoselo Boracko Jezero in Konjic. Om Konjic te bereiken gaat het opnieuw richting Sarajevo. Er is geen goed alternatief. Het is vergelijkbaar met de processie van Echternach: 2 stappen vooruit en 1 achteruit. Om niet helemaal opnieuw naar Sarajevo te moeten, nemen we onderweg een shortcut door de bergen via de R-442a. Het uitzicht van deze weg doet denken aan een gedateerd militair domein. Op onze route spotten we een aantal verlaten, aftandse gebouwen en een vervallen skischans.

Mostar 1Mostar 3

Na enige Google research valt alles op zijn plaats. We rijden zonder het te weten door een deel van het voormalig Olympisch dorp Igman dat opgetrokken werd in functie van de Olympische winterspelen in 1984. Tijdens het beleg van Sarajevo werden de sportinfrastructuur en de hotels in deze buurt vernietigd. Na 25 jaar is het nog steeds een desolate, spookachtige omgeving, al worden er tegenwoordig wel wegenwerken uitgevoerd.

Mostar 2

Na de omweg via Konjic vervolgen we onze weg naar Mostar. De route gaat via de E73. Deze autoweg volgt de Neretva rivier gedurende het ganse traject. Ondanks de heftige regenval blijft het landschap adembenemend. De rivier kronkelt tussen de spectaculaire rotsen en baant zich uiteindelijk een weg naar Kroatië via Mostar.

Wij installeren ons op Camping Mali Wimbledon ( http://www.campingmostar.ba/) voor 3 nachten. We worden hartelijk ontvangen door Ibro en zijn vrouw Badema. Marlies en Annemie maken gebruik van één van de 4 appartementen in hun huis. Ze leven voor even op grote voet. Hun appartement heeft maar liefst 4 slaapkamers en 2 badkamers. De voorziene, ligt nog steeds werkloos in mijn busje tot groot jolijt van mijn gezelschapsdames.

Meer informatie over Mostar en omgeving is terug te vinden in het reisverslag van 2018 onder de categorie Bosnië-Herzegovina.

Route Foca – Konjic – Mostar
Advertentie

5 gedachtes over “Naar Mostar via Konjic

  1. Ik zou nu maar rijden naar de zon , en blijven rijden tot dat ze ergens schijnt , want met mooi weer is alles nog veel mooier. Vind ik hé. Maar amuseer jullie

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s