Cappadocië

3 juni 2019: Gölbaşı – Göreme 287 km

Onderweg naar Göreme rijd ik kilometers lang naast het het Tuz Gölü meer. Het is het op een na grootste meer in Turkije. Het bijzondere is dat het water van kleur verandert naargelang de seizoenen. Het ondiepe zoutmeer is 80 km lang en 50 km breed en zorgt voor maar liefst 70 % van de zoutbevoorrading van het land. In de winter is de grote plas bekend om zijn helblauwe water. In de zomer kleurt het knalrood omwille van het soort algen (dunaliella salina) die er groeien. Deze algensoort is tevens de voedselbron van flamingo’s die er in grote aantallen leven. Het is noch zomer, noch winter. Het meer is nu wit tot lichtroze. Een wandeling door het zoute water bezorgt me pijnlijke voeten omwille van de grove zoutkorrels op de bodem. De gratis peeling is meegenomen.

Tuz Gölü2

Tuz Gölü1

De “zoutbeleving” is de laatste tussenstop voor het hoofddoel van mijn lange trektocht, nl Cappadocië. Ik overnacht op Kaya Camping Caravaning in Göreme (https://cappadociarenklicadirfestivali.com/) met uitzicht op de Göreme-vallei. Het camperbusje staat pal aan de laagvlakte geparkeerd waar elke ochtend tientallen luchtballonnen opstijgen om vanuit hogere sferen de vallei te bewonderen. Ik verheug me al op het prachtige panorama, al zal ik daarvoor erg vroeg uit de veren moeten. De campingeigenaar vertelt dat de eerste ballonnen al om 5 uur in de lucht hangen. Ze vliegen enkel ’s morgens omdat er ’s avonds te veel wind staat. Voorlopig ziet mijn blikveld er zo uit en dat is ook niet mis.

Goreme1

Ik ben in de helft van mijn eerste grote solotrip. Het is tijd om een kleine balans op te maken na exact 5908 km. Mijn theorie “alleen op reis is beter dan alleen thuis”, blijkt tot nu toe juist. Ondanks het gemis van Andy waarmee ik dagelijks geconfronteerd word, kan ik toch genieten van de dingen rondom mij. Het reisgezelschap van mijn toffe collega’s en Caroline heeft me veel plezier gedaan. Het is nu uitkijken naar de komst van den Tuur in Bodrum. Deze handige harry komt net op tijd. Het technische “to-do lijstje” ligt al klaar. Ik ben gelukkig met de lieve mensen die ik tot nu toe ontmoet heb. Het thuisfront moet niet panikeren. Ik kom graag naar huis om jullie allemaal weer te zien, al is mijn reishonger nog niet verdwenen. Cappadocië blijft de komende 4 dagen mijn thuisbasis. Snelle beslissers die graag even met me optrekken, zijn welkom. Niet allemaal tegelijk!

 

Route van Gölbaşı naar Göreme
Advertentie

9 gedachtes over “Cappadocië

 1. Weer top hè Ingrid geniet ervan , Andy reist met hè mee hoor , hij is je beschermengel op deze mooie reis , geniet ervan hij zou niet anders willen xxx big hugs

  Geliked door 1 persoon

 2. Geniet zeker van Cappadocie het is ongelooflijk mooi. De luchtballonnen kwamen vlak over ons balkon zweven, we waren toen met de rugzak en openbaar vervoer. Dus een prachtig appartementje in de rotsen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ga me aanmelden👍😊
  Capadocie …… aanrader is de ballonvaart.
  Kost wat….. maar heb je ook wat!
  Een onbetaalbare ervaring !
  Hou je haaks

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s