Onderweg naar Athene

21 juni 2019: Alexandroupoulis – Panteleimon 397 km

Het wordt stilaan tijd om verder af te reizen naar Athene. Gunter vliegt maandag vanuit de hoofdstad van Griekenland weer naar België, tenminste als er niet gestaakt wordt op de luchthaven van Zaventem. De berichten zijn zorgwekkend maar er is nog geen duidelijkheid. We hebben vandaag een kleine 400 km voor de boeg. De bewuste keuze voor tolwegen om de afstand af te leggen, heeft te maken met een verschil van 3 uur in reistijd. Trop is te veel en te veel is trop.

De enige tussenstop van de dag is een rustpauze aan het Shell tankstation in Moustheni. Het is een hoogst interessante stop voor camperaars omdat er een gratis serviceplaats met loosput voor grijs water ter beschikking is. Het busje krijgt de nodige “sanitaire” aandacht en wij genieten van cheesecake op het terras van de aangrenzende dessertwinkel. Het is een aanrader.

Panteleimon1

’s Namiddags arriveren we op Camping Arion (https://camping-arion.gr/en/) in Panteleimon. Het is een leuke camping aan het strand met modern sanitair. “Den Tuur” kan hier op zijn 2 oren slapen. Alle toiletten en douches werken perfect en de tegels aan de muren hangen zowaar recht… Zijn Griekse collega-loodgieter heeft de job uitstekend gedaan.

Panteleimon2

Als de buscamper geïnstalleerd is, verkennen we de kleine dorpskern. Als Gunter plots foetsie is, is hij een mini-market binnengeschoten om een arsenaal aan muggen-bestrijdingsmiddelen voor een half dorp in te slaan. Hij is de Griekse muggen duidelijk kotsbeu. Ik vraag me hardop af of de hoeveelheid aankopen niet wat overdreven zijn voor zijn laatste 3 reisdagen. Maar Gunter is helemaal overtuigd. Volgens hem heb ik alle verweermiddelen nodig voor mijn laatste tour-weken. Hijzelf neemt er overtuigd afstand van bij zijn vertrek. Van Belgische muggen heeft hij toch geen last. Die vangt zijn Sofie naar gewoonte op. Succes meid!

Route van Alexandroupoulis naar Panteleimon 
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s