Athene

23 juni 2019: Panteleimon – Athene: 405 km

24 juni 2019: Athene 0 km

Het bezoek aan Athene is geen toeristische aangelegenheid. Veel goede herinneringen heb ik niet aan de stad. Het is hier dat ik in oktober 2018, bijna 8 maanden geleden mijn Andy verloor na 4,5 weken hospitalisatie. Het is iets wat ik om een of andere reden moet doen. Het is een emotionele aangelegenheid en ik ben blij dat Gunter er vandaag nog is. Andy en Gunter waren sinds hun kindertijd dikke vrienden. Ook voor hem is het een bewogen dag.

Ik had oorspronkelijk niet de bedoeling om over de 2-daagse tussenstop in Athene iets te schrijven. Na een bezoek aan het ziekenhuis en Camping Athens, waar ik gedurende deze periode verbleef, doe ik het toch. De mensen die me toen bijgestaan hebben, hebben me opnieuw met open armen ontvangen. Hun vriendelijke woorden brengen me voor de 2de keer troost, maar dat is niet de enige reden. Zowel Dr John, die samen met zijn medisch team gevochten heeft voor Andy’s leven en Miss Marina van de sociale dienst hebben tijdens mijn korte bezoek veel lovende woorden gesproken over Andy en zijn moedige strijd. Tijdens de laatste 4 weken van zijn leven, heeft hij ook op hen een onuitwisbare indruk nagelaten. Ondanks de pijnlijke afloop ben ik trots op hem. Tot de laatste dagen bleef hij niet alleen positief zonder zijn unieke gevoel voor humor te verliezen, maar bleef hij ook constant bezorgd om mijn welzijn. Het ziekenhuisbezoek vergt enige moed, maar doet alleszins deugd. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan een bijzonder man. Ik ben blij dat ik 17 jaar aan je zijde mocht staan. De tocht naar huis kan met een gerust hart beginnen. Bedankt Helen (Camping Athens), Dr John en Miss Marina.

Andy

Na het ziekenhuisbezoek neem ik ook afscheid van Gunter. Als alles goed is, zit hij bijna in de lucht op weg naar Brussel. Fijn dat je me wilde steunen op het moeilijkste stuk van de reis. Het was een trip met een lach en een traan, eentje om niet snel te vergeten. Vanaf morgen zet ik langzaam koers naar Patras waar ik op 1 juli de ferry neem naar Ancona.

Route van Panteleimon naar Athene
Advertentie

13 gedachtes over “Athene

 1. Ik vind dit ongewoon moedig van jou , ben blij dat Gunter je heeft bijgestaan daar . Hopelijk brengt het je toch wat troost en verlichting . Ben ook ongelooflijk trots op mijn neef dat hij zo hard gestreden heeft en denk nog heel veel aan hem , soms met een lach en soms met een traan …afgelopen week ook dikwijls aan de gekke streken gedacht dat die twee boezemvrienden als jonge gastjes uitstaken .

  Geliked door 1 persoon

 2. Ge bent een sterke vrouw, Ik vindt het super van u dat ge het ziekenhuis en de mensen die de laatste zorgen aan Andy verleend hebben bent gaan bezoeken. Andy zou fier zijn op u. We tellen nu ook stilaan af op u thuiskomst. En dat we samen er eene op kunnen drinken. Geniet er nog van en vooral voorzichtig zijn. Groetjes Eric Jul

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat dapper van je wat je gedaan hebt. En wat fijn dat je op dat moment zo’n goede vriend bij je had. Mijn complimenten gaan ook naar hem uit.Ook voor mij is het nu 8 maand geleden dat ik mijn (2e) partner overleden is. Met tranen in mijn ogen heb ik je verslag van vandaag gelezen.

  Maar jou avonturen van de vele weken dat ik je nu al volg hebben mij alleen maar gesterkt in mijn beslissing om mijn huis te verkopen en met een camper samen met mijn 3 katten de wijde wereld in te trekken.

  Geliked door 1 persoon

   1. dank je, half juli is het zover dat ik de camper ophaal. 1 augustus ben ik “dakloos”. Ik zit hier te popelen van ongeduld.

    Geliked door 1 persoon

 4. Super moedig van je Ingrid om terug de stappen te zetten die je naar het afscheid van je man leiden. Dit onderdeel van je reis zul je niet rap vergeten…tranen van vreugde en verdriet 😪😅 petje af voor je… Ook voor je reisgezel… Ik ken hem niet maar vind het ongelooflijk respectvol om jouw steun en toeverlaat te zijn op deze onvergetelijke momenten. ✌️

  Geliked door 1 persoon

 5. I wish I could have been there to give you a big hug. I am so glad you didn’t have to be alone in Athens and that you had a good friend by your side to support you. As the saying goes: “Friends in need are friends indeed”.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s