Strandwandeling in Cambrils

17 januari 2020: Saint-Cyprien – Cambrils (Spanje) 326 km

Het is een lastige onderneming om resoluut tolwegen te vermijden. Cambrils is de eindbestemming. De GPS geeft een rijtijd aan van 6,5 uur zonder tolwegen. Google Maps op de GSM slechts 4 uur. De GPS manipuleren door tussenstops in te lassen lukt niet en het telefoonscherm is te klein voor “leesbril-ogen”. De route stuk voor stuk instellen lukt misschien wel. Het eerste eindpunt is Olot. Na 103 km bereik ik de stad, maar dan is het al 3 uur later. Op deze manier wordt Cambrils bereiken voor het donker onmogelijk. Tot mijn scha en schande is de tolweg de enige uitweg. Het verdict valt uiteindelijk mee. De autoweg van Begudà richting Barcelona is voor een groot stuk tolvrij. Enkel de laatste 100 km kosten me 11 €.

In Cambrils verblijf ik 2 nachten op Camping La Llosa (https://www.camping-lallosa.com/nl). Het kampeerterrein staat zo goed als vol met overwinteraars in grote, moderne campers. De schotelantennes zijn alom vertegenwoordigd. Mijn kleine bus verdwijnt in het niets, net zoals het campertje van de buurman. Hij is een Nederlandse solo reiziger, die in Oostenrijk woont. Tijdens een korte kennismaking, maakt hij me wegwijs op het kampeerterrein en in de omgeving. De locatie ligt 1 km van het stadscentrum verwijderd. De supermarkt van de camping is ook in het winterseizoen open. Een bakker zoeken hoeft deze keer niet.

Cambrils4

20°C en zonneschijn zijn de ideale omstandigheden voor een strandwandeling.

Cambrils1

Cambrils3

Veel winkels en terrassen zijn in deze tijd van het jaar gesloten. Ondanks het aantal overwinteraars liggen het strand en het centrum er verlaten bij. De café’s en barretjes die wel open zijn, zitten zo goed als vol met een internationaal publiek. Op de eerste dag in Spanje kunnen een glas wijn en patatas bravas niet ontbreken. Viva Espana!

Cambrils2

Morgen blijven de weersvoorspellingen goed, al wordt het een beetje frisser. Cambrils verder ontdekken wordt een leuke opdracht.

Vanavond verdiep ik me in het toepasselijke boek De Alchemist van Paulo Coelho. Het verhaal gaat over een Andalusische schaapherder die van jongs af aan slechts één wens heeft, nl reizen. Het lijkt de ideale lectuur op weg naar Andalusië…

Route van Saint-Cyprien naar Cambrils
Advertentie

4 gedachtes over “Strandwandeling in Cambrils

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s