Chinees nieuwjaar bij Belgen in Spanje

25 januari 2020: Moraira – La Foia 210 km

26 januari 2020: La Foia – Cartagena 75 km

Ik maak een kleine omweg naar Casa Mimosa (https://www.casa-mimosa.com/) in La Foia bij Elche in het kader van mijn Andy’s Pepper missie. Birgitta en Karine wonen hier. Deze gezellige dames hebben ons koude kikkerlandje 15 jaar geleden verlaten om hier te genieten van de Spaanse zon. Casa Mimosa heeft 3 kamers en een studio ter beschikking aan economische prijzen. Vakantiegangers kunnen er het ganse jaar terecht, met uitzondering van de kerst- en nieuwjaarsperiode. De tuin is een oase van rust en het mooie zwembad is een surplus. Ook campers zijn welkom. Karine kookt graag met pepers en de Andy’s Pepper krijgt er een plekje in de tuin.

La Foia1

Het is de bedoeling om de zaadjes af te leveren en verder te rijden. Maar dat is buiten de gastvrijheid van Birgitta en Karine gerekend. Ze hebben vandaag een feestje bij Belgische vrienden in de buurt en ik word meteen meegetroond. Uiteraard maak ik geen bezwaar. Alle redenen om te feesten zijn goed, ook het Chinese nieuwjaar. De nieuwjaarsparty gaat door in Elche bij Nico en Hermine. Ze baten sinds vorig jaar een gloednieuwe B&B uit met de naam Finca Pura (https://www.fincapura.com/page1.html). Het koppel ruilde België om voor Spanje en startte een nieuwe zaak met een speciaal concept: clothing optional. Meer info vind je op hun leuke website.

Wim en Ronny zijn ook op het appel. Deze Belgische mannen baten een camping uit in Zwitserland. Als het toeristische seizoen voorbij is, genieten ze van de winterzon in Spanje. Camping Cul (https://camping-cul.com/) ligt in Zernez in de mooie omgeving van het Zwitserse Nationale Park, niet zo ver van de Italiaanse grens. Ronny heeft groene vingers en neemt de peperzaadjes mee naar Zwitserland.

Ook Nancy is van de partij. Deze Belgische dame verhuurt (http://www.costablanca-lamarina.be/) 3 mooie vakantiewoningen in La Marina nabij Santa Pola en Guardamar. Het gebied staat bekend om de schoonste lucht van Europa. De Andy’s Pepper krijgt ook een plekje in haar tuin.

Deze werkloze “gepensioneerde” komt terecht in een bont gezelschap van ondernemers. Hermine is de gastvrouw van dienst. Ze heeft een smakelijke Chinese maaltijd bereid voor de gasten, gevolgd door een heerlijk Italiaans dessert. Volgens Karine horen er bij het hele nieuwjaarsgebeuren ook kadootjes. Ze bezorgt elke gast een leuke verrassing. Ik ga naar huis met nieuwe slippers en een sjaal. Ik ben nog maar eens met mijn gat in de boter gevallen.

La Foia

De volgende ochtend zet ik mijn weg verder naar Cartagena. Het is een stralende dag en de temperatuur haalt 22 graden. Het is zalig om in t-shirt te genieten van een heerlijk zonnetje. Ik parkeer de bus op een camperplaats ( http://areaautocaravanas.com/) in Los Dolores op 4 km afstand van het centrum van Cartagena. De camperplaats staat bijna helemaal vol. Er is nog 1 plek vrij zonder elektriciteit. Morgen mag ik verhuizen naar een plaats met stroom. De eigenaar laat me heel de camperplaats zien en geeft alle mogelijke informatie over de omgeving. Om het kwartier rijdt er een bus naar Cartagena. De bushalte is 400 m verder gelegen. Morgen plan ik een stadsbezoek. De rest van de dag geniet ik van een boek in de zon.

Route Moraira – La Foia – Cartagena
Advertentie

5 gedachtes over “Chinees nieuwjaar bij Belgen in Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s