De toren van Castell de Ferro

15 februari 2020: Castell de Ferro – Castell de Ferro 0 km

Het wordt een kort verhaal. Over “niks doen” valt niet veel te vertellen. Compleet niksen blijft een lastige opdracht. Na het ontbijt kieper ik het wasgoed in de wasmachine en als alles netjes te drogen hangt, ben ik weg. Op zaterdag is het marktdag in het dorp. Het is altijd leuk om lokale markten af te schuimen. Die van Castell de Ferro is eerder klein. Naast fruit, groenten en kip aan het spit, zijn ook kleding en gadgets in de aanbieding. Ik laat me verleiden tot een zeldzame aankoop. Een nieuwe trui aan een goede prijs is meer dan welkom. Handschoenen en sjaals behoren ook tot de koopjes. Het zijn geen populaire artikels want de zon doet de laatste weken een fantastische job. Het blijft aanhoudend short- en t-shirtweer.

Castell de Ferro1

De toren bovenaan de heuvel blijft een doorn in het oog. Volgens de Maps.me-app, is het “kasteel” van Castell de Ferro bereikbaar via een zandweg.  De app weet echter niets van de rotzooi die mensen, of in dit geval bouwvakkers achterlaten. Naast de aardeweg staan enkele onafgewerkte bouwwerven.

Castell de Ferro2

Castell de Ferro3

De toegangsweg tot de toren wordt afgesloten door een ondoordringbare hoeveelheid bouwpuin. Om geen botten te breken over alle rotzooi, is terugdraaien de beste keuze. Helemaal in je eentje een risico-route nemen, is niet zo slim. De toren blijft een mysterie. Ik geraak slechts tot op 100 m van de top. Vermoedelijk zijn de restanten van het kasteel niet zo interessant. Niemand anders trotseert de bergweg die eerder op een stort lijkt.

Castell de Ferro4

Een strandwandeling is een mooi alternatief. Het zeewater is helder en de zon schijnt. Het is net enkele graden te koud voor een zwemsessie al zijn er enkele “ijsberen” die het wel aandurven, brrr. Ik kom niet verder dan pootje baden. Het water is echt te koud om te zwemmen.

Castell de Ferro5

Als de honger opkomt, installeer ik me in de zon op  Plaza España, een klein plein met enkele leuke terrassen. Een alcoholische drank bestellen is een must om tapas te verkrijgen. 2 wijnen, 3 verschillende soorten tapas en 6 € later, is de honger helemaal verdwenen. Ik kan er weer tegenaan tot morgen. Castell de Ferro heb ik nu wel gezien. Vanavond bezin ik me over de plannen van morgen. Blijven of niet blijven is de grote vraag…

 

 

Advertentie

2 gedachtes over “De toren van Castell de Ferro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s