Verwendag in Blagaj

6 augustus 2020: Blagaj – Blagaj 0 km

Terwijl de Belgen en de Nederlanders puffen onder een hittegolf koelt het hier enigszins af. Het wordt “slechts” 26 graden en het is bewolkt. De temperatuur is lang niet slecht, maar het weer is een beetje dwaas. Het is bewolkt. Soms valt er wat regen en af en toe komt er wind opzetten. Een pure zwembaddag zoals gepland is niet haalbaar, zeker niet in de voormiddag. Geen nood. Er zijn nog enkele praktische jobs die dringend op actie wachten. De ochtend start met de was, de afwas en een hoognodige opruimactie in de buscamper. Dat moet ook gebeuren.

Een kappersbezoek staat ook op de lijst. De zon zorgde de voorbije weken voor een blond uitgeslagen haarkleur en een warrige ragebol. Ik krijg stilaan de looks van een overjaarse surfer. Niet ver van het kampeerterrein is een kapperszaak. Dat bevindt zich in een 2-ledig gebouw. De ene kant is café en de andere kant is kapsalon. Het terras van de drankgelegenheid beslaat de volledige voorgevel. De kapster zit aan een tafeltje met een koffie in afwachting van klanten. Ze maakt zich onmiddellijk bekend. Uitleggen wat er aan de coupe moet gebeuren is niet zo eenvoudig. Er is geen gemeenschappelijke taal. Het is maar een klein probleem. Er wordt meteen iemand van het terras geplukt die een beetje Engels spreekt. Na de nodige vertalingen gaat de kapster aan de slag. Het is een leuke ervaring. Na het uitwisselen van de WiFi-code kunnen we zowaar een gesprek voeren met de app van Google Translate. Het is even wennen om te praten via een GSM-toestel, maar we begrijpen elkaar. Het resultaat van de kleur- en knipbeurt mag er ook wezen. Vooral de kostprijs is onwezenlijk in vergelijking met de Belgische kappers. De all-in beurt van wassen, kleuren en knippen kost slecht 25 KM (12,5€). De sympathieke kapster nodigt me vanavond uit voor een familiebezoek. Ze woont hier 30 km vandaan en dat lijkt me net iets te ver.

In de namiddag stopt het met regenen en breng ik tijd door aan het leuke zwembad van de camping. Ik heb een heel zwembadcomplex voor mezelf. De buitentemperatuur en het water zijn warm genoeg voor een plons. Bovendien is er eindelijk wat tijd om me te verdiepen in een spannend boek.

Morgen kan de regio weer concurreren met het Belgische weer. De Bosnische weerman voorspelt meer dan 30 graden. Dan zoek ik de verkoeling op van de Neretva rivier, even verderop.

Advertentie

2 gedachtes over “Verwendag in Blagaj

  1. Prima kapster, coupeke staat u leuk . Het is hier puffen en zweten ja en met alle extra maatregelen niet aangenaam om thuis te zijn .
    Gelukkig zorgen jouw mooie reisverhalen nog voor wat afleiding .
    Slimmer om nu naar het buitenland te ontsnappen dan hier te blijven 😉😎

    Geliked door 1 persoon

  2. Je zou je eigenlijk gewoon moeten millimeteren tijdens zo’n reis, heb je nergens meer last van. Tenminste, dat doe ik in het seizoen. Maar ja, bij vrouwen ligt dat toch anders en zo ziet het er ook weer ordentelijk uit. En de prijs …… zou er bijna naartoe rijden 😜

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s