Chauffeur gezocht voor gestrande solo-reiziger

7,8,9,10 januari 2022: Omiš – Omiš 0 km

In je eentje de wereld trotseren is niet altijd rozengeur en maneschijn. Dat ondervind ik de laatste dagen aan den lijve. De tenniselleboog is ondertussen verder onderzocht. Het blijkt een golfelleboog met een ontsteking ter hoogte van het ellebooggewricht en verkalking bij de peesaanhechtingen. De zwelling wordt wellicht veroorzaakt door een stukje kalk dat een solotrip onderneemt doorheen mijn arm. De “reisgenen” zitten tegenwoordig zelfs in mijn lijf en dat is niet de bedoeling. Alle vanzelfsprekende bewegingen zijn uit den boze. Het is een zeer pijnlijke affaire, maar gelukkig eentje met een goede afloop na verloop van tijd.

Dit is een golfelleboog

De diagnose had wat voeten in de aarde. De medische diensten in deze regio blinken niet uit in hulpvaardigheid. Het begint nochtans goed. Met een verwijsbrief van de medische urgentiepost in Omiš, kan ik naar het KBC ziekenhuis in Split. Zelf rijden is momenteel een utopie. De Uber taxi zet me netjes af aan de ingang. Na de medische beeldvorming is de diagnose en het behandelingsplan snel klaar: rust, ijskompressen en Ibuprofen. Na een paar dagen moet de pijn verminderen. Maar dat gebeurt niet. De arm wordt dikker en dikker en voelt steeds pijnlijker aan. Vanzelfsprekende dingen als rijden, aan- en uitkleden, koken, eten, douchen,… lukken niet meer. Het is behelpen en ik maak me steeds meer zorgen over het verloop van het genezingsproces. Ik besluit om nog een keer naar het hospitaal te gaan voor bijkomend advies. Dat valt niet in goede aarde. De dames aan de onthaalbalie raadplegen, gewapend met het medisch rapport van twee dagen eerder de dokter van dienst. Het is geen noodgeval en de dokter wil geen minuut tijd maken om te kijken hoe de blessure evolueert. Ook bij de urgentiepost in Omiš, die aanvankelijk wel hulpvaardig was, volgt hetzelfde antwoord. De dokter van dienst staat me persoonlijk te woord en weigert zelfs even te kijken. Alleen op pad zijn en niets kunnen, is niet van tel. Er wordt letterlijk gezegd “this is not my problem”. Enige observatie en geruststelling duurt slechts een fractie en was voldoende geweest. Als voormalig maatschappelijk werker is het voor mij onbegrijpelijk hoe sommige dokters, patiënten behandelen en onverrichter zake wegsturen. Er zijn op dat moment geen andere patiënten aanwezig. Tijdsgebrek is niet de oorzaak.

Gelukkig komt de geruststelling vanop afstand van Belgische dokters. De VAB verzekering brengt me telefonisch in contact met hun arts. De man schetst op een rustige manier het verloop van de blessure en dat is een opsteker. Het wordt duidelijk dat volledige genezing een proces van lange duur is, maar de pijn zal binnen enkele dagen bijna zeker verminderen. Ook de online support van vrienden, andere alleenrijdende campervrouwen en online huisdokter Karel is niet te onderschatten. Dank je wel hiervoor.

Mutas en de VAB verzekering doen momenteel het nodige. Repatriëring is niet zo eenvoudig omdat Split in deze tijd van het jaar een moeilijk bereikbare luchthaven is, met een tussenstop in Zurich. Ik mag op eigen initiatief een chauffeur zoeken die samen met mij naar huis rijdt. Vlucht en hotels onderweg worden vergoed. Het is me tot nu toe nog niet gelukt. Er blijken jammer genoeg in België enkele hulpvaardige vrienden in de lappenmand te liggen. Kandidaten die met een camper kunnen rijden, mogen zich steeds melden.

De roadtrip wordt noodgedwongen afgebroken. De Amalfikust, Napels en Rome zijn voor een andere keer als de onfortuinlijke elleboog weer normaal functioneert. Jammer maar helaas…

Advertentie

25 gedachtes over “Chauffeur gezocht voor gestrande solo-reiziger

 1. Hoe spijtig en wat een moeilijke situatie ben je terecht gekomen. Kan ik je helpen om dit artikel in de groep van “vlaamse mobilhome reizigers” te zetten , misschien is er iemand in de omgeving om je verder te helpen ? toi toi toi Ivette

  Geliked door 1 persoon

 2. Ingrid,
  Ik wil je wel helpen ,maar ik heb een skireis besteld en betaald van 17/tot 24/1 .ik ben alleenstaanden en van Geel. Ik volg u al een paar maal ( Jaren). Moest je geen oplossing hebben op de 24ste breng me dan maar op de hoogte.Ikheb redelijk wat reizen met de MH gedaan, mvg Swq

  Geliked door 1 persoon

 3. Hallo Ingrid ,
  Vanaf vrijdag zou ik met vrij kunnen maken om je te helpen. Indien nodig heeft maar een seintje.
  Zelf rij ik dagelijks met een grote bestelwagen. Voor het werk. In de vrije tijd met de mobile home onderweg. Hopelijk ben je snel geholpen.
  Groeten Dirk

  Geliked door 1 persoon

 4. Goedemorgen Ingrid, een campervriend tipte me jouw “gestrande ongemak” Vrijdag breng ik m’n buscamper voor finale afwerking/inrichting naar Tilburg. Jouw repatriëringsschip wens naar België wil ik graag op onze mogelijkheden afstemmen. Tot 2018 werkte ik als arts in Zürich en bereid me in de afgelopen Corona-maanden voor op mijn maiden trip naar Marokko. Met +31 630464455 kun je met overleggen. Sterkte met jouw situatie en natuurlijk vooral “armpje-rust” 🙋‍♂️🙋‍♂️🍀🍀Jan

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel voor je reactie. Het is hartverwarmend. Ik krijg zoveel reacties om me op te halen, dat ik niet kan volgen met reageren. Ik heb waarschijnlijk een chauffeur gevonden. Dat wordt snel duidelijk.

   Like

 5. Zo lief als jij aanbood mijn camper te repatriëren (die nog steeds ‘klem’staat),
  Zo wens ik jou op korte termijn een chauffeur.
  Je begrijpt dat ik je niet van dienst kan zijn🥴
  Ik heb zelf een extra chauffeur nodig.
  Wij solo vrouwen zijn bikkels….. maar er zijn grenzen, helaas.
  Sterkte 👍💐🍷

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat fijn, dat je een geschikte chauffeur gevonden hebt. Sterkte met jouw toch wel pijnlijke thuisreis. Heb je ook overwogen een enkeltje Zaventem te nemen en camper narr Belgie te laten rijden. Praktischer en heel veel minder (extra) ongemak. Sorry, maar als voormalig General Practitioner kon ik dit ongevraagde advies niet nalaten. Anyway, zorg goed voor jezelf. Hartegroet, Jan Mühring

  Geliked door 1 persoon

 7. Ohhh Ingrid wat erg. En dan is het zeker kut als je het alleen moet klaren. Ik hoop dat er snel hulp komt. Jammer dat ik in Portugal zit, anders…
  Groetjes en beterschap
  Carry

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s