Van de Moezel naar de Sauer

21 juni 2017 Traben-Trarbach – Echternacherbrück: 109 km

Na het ontbijt blijven we nog even in Traben-Trarbach. Traben en Trarbach worden van mekaar gescheiden door de Moezel. Een mooie brug verbindt de 2 stadsdelen met elkaar.

Traben 2

De brug geeft een oude indruk, vooral omdat ze aan beide kanten omgeven is door historische gebouwen. Maar dat klopt niet. We leren dat het bouwwerk tijdens WO II vernietigd werd, en nadien heropgebouwd. Vanuit voetgangersoogpunt lijkt de brug nog een beetje spectaculairder.

Traben 3

In Bernkastel-Kues houden we opnieuw halt. Een bezoek aan de markt en zijn omliggende straten doet denken aan het verleden. De talrijke winkels, café’s en restaurants zijn gevestigd in mooi gerestaureerde gebouwen uit lang vervlogen tijden.

Traben 4

Er heerst een gezellige drukte op de zonnige terrassen. Wij genieten mee. Na een terrasbezoek gaan we resoluut voor braadworst en ijs.

Traben 5

In het gebouw van het St. Nicolaus-Hospital, is het Weinkulturelles Zentrum gehuisvest. Voor 5 € per persoon kan je een kijkje nemen in het multimediamuseum, dat alle aspecten van de regionale wijnbouw voorstelt aan de hand van films en digitale animatie. Tijdens ons bezoek zijn het merendeel van de digitale snufjes defect. Het is geen ramp. Veel interessanter zijn de oude wijnkelders, waar er uitgebreid geproefd en gekocht kan worden. Er worden wijnen verzameld van meer dan 100 wijnmakers uit de regio.

Traben 7

Achter glas en onder camerabewaking, kunnen zeer oude wijnflessen bewonderd worden. Deze flessen zijn te koop, maar de koper moet er wel wat cash voor over hebben. Na het bezoek aan het museum en de wijnkelders krijgen we als afsluiter een glaasje wijn aangeboden. Dit is inbegrepen bij het toegangsticket.

We nemen afscheid van de Moezel met een picknick.

Traben 6

De rit eindigt op Campingpark Freibad in Echternacherbrück, aan rivier de Sauer, op de grens van Duitsland en Luxemburg. Aan de uitgang van de camping loop je over een brug, zo Luxemburg binnen. Onze bus staat naast de Sauer. We zien de Luxemburgse wandelaars en fietsers aan de overkant.

Route van Traben-Trarbach naar Echternacherbrück
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s