Echternach

22 juni 2017 Echternacherbrück – Echternacherbrück: 0 km

Volgens de weersvoorspellingen wordt het vandaag 35°C. Om de grootste hitte te ontlopen, bezoeken we Echternach in de ochtend. Ondanks het vroege uur wijst de thermometer al 28°C aan. We steken eenvoudig de grens van Duitsland naar Luxemburg over door aan de uitgang van de camping over een brug te lopen. Het stadscentrum van Echternach ligt op een steenworp. Naast de basiliek, de St-Petrus- en de Pauluskerk, het park, de musea,… zijn er ook leuke winkelstraten in het centrum. Wij hebben vandaag geen zin in cultuur en opteren voor de winkelstraten.

Echternach

Door het warme weer wandelen we, op het tempo van de vroegere processie van Echternach, 3 stappen vooruit en 2 achteruit. De huidige processie wordt sinds 1947 anders aangepakt. De deelnemers zijn aan elkaar vastgemaakt met witte zakdoeken en springen op de maat van de processiemars afwisselend op hun linker- en rechtervoet. Het oude systeem veroorzaakte te veel chaos. Deze informatie is uiteraard gegoogeld. Onze processiegang brengt ons na koffie, taart (verrassing omwille van mijn verjaardag) en een colaatje, omstreeks de middag weer op de camping.

Campingpark Freibad Echternacherbrück beschikt over een groot zwemparadijs.

Echternach 1

De hele namiddag vertoeven we op de ligweide van het zwembad. We zoeken een plekje in de schaduw van de bomen en nemen geregeld een duik in het koele water. Aan het zwembad is een kleine cafetaria, goed om de dorst te lessen.

Echternach heeft vanavond nog iets meer in petto. Morgen meer daarover…

Advertentie

Een gedachte over “Echternach

  1. Da ziet er ni slecht uit da zwembad alsook de mooie uitzichten die het mooie weer met zich meebrengen.
    Geniet er nog van en binnenkort drinken we er nog wel ene op deze speciale dag!
    Das just, al het geld zit in de camper zeker? Dan zullen wij er ene op doen!

    Groetjes J & K

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s