Echternach by night

23 juni 2017 Echternacherbrück – Polleur: 137 km

Aan de vooravond van de Luxemburgse nationale feestdag is er een volksfeest gepland op de markt van Echternach. Het is niet duidelijk wat er staat te gebeuren. Er is alleszins een groot podium gebouwd. Verdere informatie is onvindbaar. Uit nieuwsgierigheid steken we ’s avonds nogmaals de grens over naar Luxemburg via de brug aan onze Duitse camping. Er is al veel volk in het centrum. De terrassen op de markt zitten zo goed als vol. Er is nog een vrij tafeltje schuin achter het podium, waar we de show van achteruit kunnen gadeslaan. Een 6-tal Nederlandstalige zangeressen maken hun opwachting. Ze zingen als koor een aantal nummers, maar het muziekgenre kan ons niet bekoren. Het volgende optreden is van een heel ander kaliber. Ruig uitziende, in het zwart geklede mannen en een vrouw bestijgen het podium. Ze brengen een coverrepertoire van bekende rocknummers. Het valt in de smaak bij het publiek.

Echternach 2

Echternach telt een dikke 5000 inwoners. Zo te zien zijn er heel wat van hen naar de markt gekomen. Het zijn meestal gezinnen met kinderen. Zelfs de kleinsten onder hen leven zich uit op oude klassiekers van onder meer AC/DC, Pink Floyd, Deep Purple, Robbie Williams,… Speciaal voor de Nederlanders wordt zelfs Golden Earring van onder het stof gehaald. De band speelt tot na middernacht. En wij blijven tot de laatste noot.

’s Morgens worden we iets later wakker dan gewoonlijk. Vandaag gaat de rit weer richting België, maar niet zonder te tanken in Luxemburg. De dieselprijs bedraagt er 0,936 € per liter. Dat is beduidend goedkoper dan bij ons. Met een eenvoudige rekensom komen we tot de conclusie dat de buscamper 8,4 liter per 100 kilometer verbruikt heeft. Dat valt reuze mee.

Via kleine dorpen en veel smalle wegen komt de Belgische grens in zicht. Na een tussenstop voor taart en koffie in St. Vith, stoppen we op Camping Polleur, nabij Spa, Theux en Malmedy. De camping is in een dal gelegen aan een riviertje, de Hoëgne.

Camping Polleur

Voor de zonnekloppers is er een zwembad. Fervente vissers kunnen terecht op de visvijver tegenover de camping. Wij chillen aan het zwembad en doen lekker niets.

Route van Echternacherbrück naar Polleur
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s