Champagne

3 september 2017: Zonhoven –  Damery  330 km

Op Camping Holsteenbron ligt een mooie visvijver. Kampeerders die graag vissen, zitten hier gebeiteld.visvijver Holsteenbron

Al vroeg in de ochtend zijn enkele visfanaten paraat. Wij bekijken het even, maar wachten niet op de eerste vangst.

Er staat een rit gepland van meer dan 300 km. We willen straks kennismaken met de Champagnestreek. In Epernay, één van de Champagnesteden bij uitstek, houden we halt. Tijdens een wandeling over de Avenue de Champagne, bewonderen we de statige Champagnehuizen.

Champagnehuis Epernay

Onder de straat ligt een netwerk van kelders. Duizenden Champagneflessen vinden er een tijdelijk onderkomen. Wij lopen letterlijk op bubbels.

Na het bezoek aan Epernay zetten we koers richting Damery, een dorpje met ongeveer 1500 inwoners. We kloppen aan bij de familie Lété. Zij verbouwen reeds 4 generaties lang druiven om er Champagne van te maken. Het is onze eerste kennismaking met France Passion. Via dit lidmaatschap is het mogelijk voor camperaars om gratis te overnachten bij Franse boeren. Normaal zijn er geen kampeervoorzieningen. Bij de familie Lété vallen we met ons gat in de boter. Enkel elektriciteit ontbreekt. Naast toiletten en douches, is er op het mooie grasplein met schaduwrijke bomen, zelfs een zwembad aangelegd. We hebben het hele kampeerterrein voor ons alleen. Af en toe komen de honden des huizes ons even gezelschap houden, 2 herdershonden en een mini york-terriër. Het is een zeer rustige omgeving, omringd door talrijke wijnranken.

boer Damery

Via een Champagne-degustatie maken we kennis met de producten van de boerderij. De smaak bevalt ons. De buscamper wordt aangevuld met enkele flessen bubbels. En nu maar aperitieven…

 

Route van Zonhoven naar Damery
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s