Frankrijk, Spanje, Portugal

2 september 2017: Geel – Zonhoven: 35 km

September is weer aangebroken. Het is ondertussen al een beetje traditie geworden om er dan wat langer op uit te trekken.  We hebben gekozen om Frankrijk, Spanje en Portugal verder te verkennen. In juni maakten we voor het eerst een 10-daagse reis met de buscamper naar de Moezelvallei. Dit gaf ons de gelegenheid om de mobiele woning uitgebreid te testen. Voor aanvang van deze trip zijn er dan ook enkele aanpassingen uitgevoerd. Om het koelvermogen van de ijskast te optimaliseren heeft Andy een extra ventilator ingebouwd. Bij de hete temperaturen in juni bleek de koeling immers onvoldoende. Via nieuwe laden in de kasten en enkele extra kapstokjes werd bijkomende opbergruimte gecreëerd. Omdat we in het verleden al meermaals kampeerden op campings met visgelegenheid, vulden we de inboedel aan met  visgerei. Om de overnachtingen goedkoper, makkelijker en boeiender te maken vervolledigden we het assortiment kampeergidsen met het lidmaatschap van France Passion (https://www.france-passion.com/). Deze manier van kamperen biedt de mogelijkheid om gratis bij Franse boeren te overnachten en kennis te maken met hun bedrijf.  Wijn, kaas, paté en andere producten, rechtstreeks aan de bron proeven en aankopen, lijkt ons wel wat.

De eerste reisdag is aan de korte kant. We houden al halt na 35 km op Camping Holsteenbron in Zonhoven (https://www.holsteenbron.be/). Dit heeft een bijzondere reden. In Hasselt is vanavond een etentje gepland met vroegere klasgenoten. We behaalden samen ons diploma aan het middelbaar onderwijs in 1985. Het is een eeuwigheid geleden. Terwijl Andy op de camping achterblijft, komt Veerle me om 18.40 uur ophalen aan de uitgang. Het feestje gaat door in het Theatercafé van het Cultuurcentrum Hasselt. Fysiek zien we er allemaal een piep-klein-beetje ouder en  wijzer uit. De belevenissen en anekdotes die opgerakeld worden, katapulteren ons onmiddellijk terug in de tijd. Het voelt meteen als vanouds. We zijn vanavond weer even 18. Het is een prettig weerzien, dat veel te kort duurt. 32 jaar bijpraten gaat nu eenmaal niet op enkele uurtjes. De afspraak voor volgend jaar ligt bijna vast. Veerle, voormalige klasverantwoordelijke, taxichauffeur en organisator regelt het wel weer…

Klas

 

2 gedachtes over “Frankrijk, Spanje, Portugal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s