Frankrijk, Spanje, Portugal

2 september 2017: Geel – Zonhoven: 35 km

September is weer aangebroken. Het is ondertussen al een beetje traditie geworden om er dan wat langer op uit te trekken.  We kiezen ervoor om Frankrijk, Spanje en Portugal verder te verkennen. De testreis in juni naar de Moezelvallei gaf ons de gelegenheid om de mobiele woning uitgebreid te testen. Voor aanvang van deze trip zijn er enkele aanpassingen uitgevoerd. Om het koelvermogen van de ijskast te optimaliseren heeft Andy een extra ventilator ingebouwd. Nieuwe laden in de kasten en enkele extra kapstokjes zorgen voor bijkomende opbergruimte. De inboedel is aangevuld met visgerei. Om de overnachtingen goedkoper, makkelijker en boeiender te maken, vervolledigen we het assortiment kampeergidsen met het lidmaatschap van France Passion (https://www.france-passion.com/). Deze manier van kamperen biedt de mogelijkheid om gratis bij Franse boeren te overnachten en kennis te maken met hun bedrijf.  Wijn, kaas, paté en andere producten, rechtstreeks aan de bron proeven en aankopen, lijkt ons wel wat.

De eerste reisdag is aan de korte kant. We houden al halt na 35 km op Camping Holsteenbron in Zonhoven (https://www.holsteenbron.be/). Dit heeft een bijzondere reden. In Hasselt is vanavond een etentje gepland met vroegere klasgenoten. We behaalden samen ons diploma aan het middelbaar onderwijs in 1985. Het is een eeuwigheid geleden. Terwijl Andy op de camping achterblijft, komt Veerle me om 18.40 uur ophalen aan de uitgang. Het feestje gaat door in het Theatercafé van het Cultuurcentrum Hasselt. Fysiek zien we er allemaal een piep-klein-beetje ouder en  wijzer uit. De opgerakelde belevenissen en anekdotes, katapulteren ons onmiddellijk terug in de tijd. Het voelt meteen als vanouds. We zijn vanavond weer even 18. Het is een prettig weerzien, dat veel te kort duurt. 32 jaar bijpraten gaat nu eenmaal niet op enkele uurtjes. De afspraak voor volgend jaar ligt bijna vast. Veerle, voormalige klasverantwoordelijke, taxichauffeur en organisator regelt het wel weer…

Klas

Route van Geel naar Zonhoven
Advertentie

2 gedachtes over “Frankrijk, Spanje, Portugal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s