Rocamadour

7 september 2017: Saint-Germain-Les-Belles – Carlucet 139 km

Vanaf Saint-Germain-Les-Belles rijden we weer een stukje verder zuidwaarts. De GPS heeft een speciaal traject uitgekozen. Via bossen en weilanden rijden we van het ene stadje naar het andere langs smalle, kronkelende en hobbelige wegen. Het stijgings- of dalingspercentage varieert voortdurend. Het gaat traag vooruit, maar daardoor genieten we wel extra van het uitzicht.

Kort na de middag komen we aan in Rocamadour, een van de drukst bezochte bedevaartsoorden in Frankrijk. De stad is een bezoek waard omwille van zijn bijzondere ligging, vertikaal tegen een rots.

rocamadour 2

Rocamadour is opgebouwd uit meerdere verdiepingen. Wij parkeren de bus op parking Le Chateau, helemaal bovenaan. Daar bevindt zich het kasteel. Van hieruit heb je een mooi uitzicht op de onderste regionen van de stad.

Rocamadour

We dalen via een goed begaanbaar pad af naar de 2de verdieping. Hier staat de kerk, aangevuld met tal van kapellen. Veel bedevaarders branden hier kaarsjes of maken tijd voor een gebed.

Rocamadour 3

Om helemaal beneden te geraken in het eigenlijke dorp met zijn vele winkeltjes, barretjes en restaurantjes moeten we nog 216 trappen overwinnen.

Ondanks de hoogteverschillen is Rocamadour makkelijk te bezoeken, ook voor personen die niet zo goed te been zijn. Op elke verdieping is het mogelijk om de lift te nemen. Andy maakt hier op de terugweg handig gebruik van, althans dat is het plan. Ik keer te voet terug, maar ben lang voor hem weer boven. De lift heeft te kampen met technische problemen. Er zit voor mij  niets anders op dan een terrasje te doen en geduldig te wachten. Het kan erger.

We overnachten vandaag in de tuinen van een kasteel op Camping Chateau de Lacomté (https://campinglacomte.com/). Er is een mooi zwembad en een gezellig terras. Het is vandaag eerder drinkweer dan zwemweer…

Route van Saint-Germain-les-Belles naar Rocamadour
Advertentie

Een gedachte over “Rocamadour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s