Vallei van de Lot

8 september 2017: Carlucet – Pujols 155 km

Vanaf Carlucet dalen we af naar de vallei van de Lot, een rivier van bijna 500 km lang. We volgen het traject van de waterstroom en laten ons verrassen, door de omgeving.

In Cabrerets maken we voor het eerst kennis met een klein dorpje aan de oevers van de Lot. Het is vandaag marktdag. We stoppen om inkopen te doen. De buit bestaat uit kaas en brood, die we tijdens de lunch verorberen zoals volleerde Fransen. Enkel de wijn ontbreekt op dit uur van de dag. Er moeten nog kilometers gereden worden.

Markt

Na de lunch stoppen we in Saint-Cirque-Lapopie, een ander klein dorpje met een ietwat frivool klinkende naam. De gemeente ligt hoog boven de Lot.

Lapopie 5

In het kleine centrum zijn tal van winkeltjes, barretjes en restaurantjes. De meeste winkeltjes verkopen artisanale producten en kunst. Sommige panden zijn opvallend mooi ingericht.

Lapopie 6

We bezoeken een winkeltje dat tegelijkertijd fungeert als wijnmuseum. Naast de verkoop van wijn en aanverwante producten, worden veel  ambachtelijke etenswaren aangeboden. We proeven rozijntjes omhuld met chocolade en verschillende soorten confituur.

Lapopie 2

Naast het gebouw van de toeristische dienst loopt een steil pad naar het hoogste punt van het dorp. Wie naar boven klimt, wordt beloond met een mooi uitzicht over de Lot.

Lapopie 4

Saint-Cirque-Lapopie is een aantrekkelijk dorpje. Ons bezoek duurt langer dan gepland. Het is tijd om verder te toeren. Camping Lot & Bastides à Pujols (https://www.camping-lot-et-bastides.fr/welkom/) staat aangestipt om te overnachten. Als afsluiter van de dag volgt nog een fietstocht naar het centrum van Villeneuve-sur-Lot, dat enkele kilometers verderop ligt. Na al het moois dat Saint-Cirque-Lapopie te bieden heeft, valt dit kleine stadje, ondanks enkele mooie gebouwen een beetje tegen. De winkelstraten liggen er wat doods bij. Op een wijnbarretje na, waar we een kleine proefsessie houden,  is zowat alles gesloten.

Route van Carlucet naar Pujols
Advertentie

2 gedachtes over “Vallei van de Lot

  1. Mooi daar hé Ingrid en Andy. In juni waren we nog in Saint-Cirque-Lapopie. We gaan 2 keer per jaar naar departement Lot en logeren dan in Saint-Laurent-Les Tours. Geniet er nog van! PS ik vertrek zondag naar Porto, Camino Portuges naar Compestella
    Grtjs
    Maria

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s