Op zoek naar kunstschatten

10 september 2017: Biarritz – Bilbao 165 km

Na een onweerachtige nacht lijkt het weer vandaag iets beter te worden. De zon doet alvast een poging om het wolkendek te doorbreken. De wind waait nog steeds krachtig. Vooraleer we Biarritz verlaten, gaan we eerst op zoek naar surfers. De heftige golven zijn op de afspraak. De surfers slapen wellicht nog.

Zee Biarritz

In Behobé overschrijden we de Spaanse grens. Via de kuststeden Orio, Getaria, Zumaia en Deba gaat het vervolgens naar Bilbao. We doorkruisen de stad in sneltempo. Overal lopen mensen in rood wit gestreepte t-shirts van Athletic Bilbao. De club, die uitkomt in de Primera Division, speelt vandaag tegen Girona. De politie is op de been en sommige straten zijn verboden terrein. Gelukkig geraken wij zonder omweg bij Autocaravaning Kobetamendi (https://www.campercontact.com/nl/spanje/la-rioja-26–pais-vasco-01-20-48/bilbao/10426/camperplaats-autocaravaning-kobetamendi.aspx). Deze camperplaats biedt ruimte aan 80 campers en heeft als extraatje een schitterend uitzicht op het centrum van Bilbao.

Bilbao7

De bushalte is vlakbij. We dalen opnieuw af naar het stadscentrum, maar deze keer met de stadsbus. De buschauffeur engageert zich om de halte van het Guggenheim Museum op tijd aan te kondigen. Maar de goede man is het vergeten en komt ons 2 haltes later, al excuserend, nog verwittigen. De taalbarrière is een beetje lastig, maar hij tracht zo goed en zo kwaad als het kan, de weg uit te leggen. Tijdens de iets langere wandeling, valt het op hoeveel mooie gebouwen het stadscentrum rijk is.

Het Guggenheim Museum maakt meteen indruk. De buitenkant alleen is al de moeite waard.

De binnenkant van het gebouw is even imponerend. Het is niet nodig om  kunstliefhebber te zijn. Het bouwwerk op zich is een bezoek meer dan waard. De constructie heeft 3 toegankelijke verdiepingen met talloze exposities. We bekijken het hele gebeuren aandachtig, maar telkens dwaalt de aandacht af naar de eigenaardigheden van dit markante complex.

Wanneer de bus ons opnieuw afzet aan de camperplaats is het bijna donker. Bilbao bij nacht, mag er ook wezen, al begint het andermaal te regenen.

Bilbao14

3 gedachtes over “Op zoek naar kunstschatten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s