Richting zon

11 september 2017: Bilbao – Castrojeriz 230 km

Ook in Bilbao heeft het slechte weer ons opnieuw ingehaald. De ochtend is nat, winderig, mistig en koud. De route ligt opnieuw open. Vooraf opteerden we om via Santiago de Compostella, Portugal binnen te rijden. Deze optie is definitief van de baan. In de noordelijke regionen van Spaans Baskenland blijven de weersvoorspellingen de komende dagen ronduit slecht. Vanaf nu volgen we simpelweg het warmere weer. De zon brengt ons vandaag in Burgos, een middelgrote stad met 175000 inwoners, gelegen aan de rivier de Arlonzon. Het verkeersvrije centrum is bereikbaar via een aantal bruggen over het water. We parkeren de camperbus net buiten het centrum en gaan per fiets op verkenning. Het meest opvallende gebouw is de grootse kathedraal.

Burgos6

De kathedraal ligt op een ruim plein, omringd door gezellige terrasjes. Het is net middag. De tapasbarretjes zijn uitnodigend en wij gaan voor de bijl.

Burgos5

Na de lunch maken we tijd voor een wandeling door Burgos. Het is aangenaam vertoeven in de verkeersvrije straten. Elke gezellige straat lijkt te eindigen op een al even gezellig plein, het ene al mooier dan het andere.

Burgos1

Burgos4

Na het bezoek aan Burgos gaan we vroeg op zoek naar een camping. Het wordt stilaan tijd om de was te doen. Een camping met de nodige infrastructuur vinden we in Castrojezir. Dit kleine dorp ligt pal op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Door de smalle straatjes van het kleine centrum trekken heel wat wandelaars en fietsers met rugzak voorbij. Wij komen terecht op de enige camping die het dorp rijk is, met de toepasselijke naam Camping Camino de Santiago (http://www.campingcamino.com/). Naast het leuke restaurantje, waar traditionele gerechten uit de oven worden geserveerd, biedt de camping ook roofvogelexcursies aan. Het gaat er gemoedelijk aan toe. Na de was, zoeken we een plekje aan de bar van een zonnig terras. Eindelijk.

Route van Bilbao naar Castrojeriz
Advertentie

2 gedachtes over “Richting zon

  1. Heel mooie foto’s, en een prachtige stad. En geniet van de mooie dingen des levens. Hier ist herfst, en nu zal het mooie weer wel blijven bij jullie. Gr en amuseer jullie

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s