Conímbriga

16 september 2017: Vagueira – Obidos 215 km

Via de weg naar Coimbra zakken we verder af naar het zuiden. De hoofdstad van weleer is een van de grootste steden van Portugal. De stad ligt op een heuvel naast een rivier. Alhoewel Coimbra er van beneden erg fraai uitziet, laten we de stad letterlijk links liggen. We rijden nog een 15-tal km verder om Conímbriga te bezoeken. Hier ligt de grootste Romeinse opgravingssite van Portugal. De belangrijkste bezienswaardigheden van de ruïnes zijn het badhuis, de mooie mozaïekvloeren, de fonteinen, restanten van een aquaduct en een aantal villa’s.

Conimbriga1

Er is wel wat fantasie nodig om een voorstelling te maken van de oorspronkelijk stad in vol ornaat. Naast het terrein is een klein museum, waar een schaalmodel staat. Wie eerst het museum bezoekt, kan zich beter inbeelden hoe het er vroeger uitzag. Wij doen het in omgekeerde volgorde. De archeologische site heeft een grote oppervlakte. Een volledige bezichtiging vraagt wel wat tijd.

In Obidos stoppen we op camperplaats Casa Azzurra voor de nacht. De Duitse eigenaars wonen op het terrein. In hun voortuin is plaats voor 15 campers. De camperplaats is voorzien van alle faciliteiten, inclusief zwembad. We prijzen ons gelukkig met het allerlaatste vrije plekje.

Obidos2

Obidos

Bij het vriendelijke onthaal krijgen we een heleboel informatie over de directe omgeving. Op 2,5 km van de camperplaats is een kleine dorpskern gelegen met 1 restaurantje, O Melro – Pão Quente e Petiscos. We gaan vandaag uit eten en fietsen er naartoe. De zaak ziet eruit als een gewoon café. Er staat een cafétoog en een winkeltoog. Naast drankjes verkoopt men ook brood en andere producten. De aanwezigen kijken voetbal op TV met een biertje. Ondanks de appetijtelijke geur, lijkt het in eerste instantie geen restaurant. Aanpalend blijkt nog een ruimte te zijn, die ingericht is als eetgelegenheid.

Obidos1

Het uitgebreide etentje met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, inclusief 1 liter wijn, kost net geen 35 € en is verbazend lekker. Als we buiten komen, is het al donker. Hoe is de weg naar de camperplaats ook al weer? Google Maps op de iPhone blijkt vandaag cruciaal.

Route van Vagueira naar Obidos
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s