Obidos

17 september 2017: Obidos – Obidos 0 km

We rijden met de fiets over een heuvelachtig parcours naar Obidos. De afstand bedraagt slechts 5 km. Het laatste stuk moeten we noodgedwongen te voet afleggen wegens te steil en te hobbelig. Langs een labyrint van kasseienstraatjes en wit geschilderde huisjes, bereiken we het kasteel op de top van de heuvel. De vele bloemen aan de gevels, geven de straatjes kleur.

Obidos4


In Obidos is het mogelijk om over de stadswallen te lopen. Dit kan vanaf de grote stadspoort onderaan of bovenaan aan het kasteel.

Obidos16

Een wandeling op de oude stadsmuren geeft een prachtig beeld over de omgeving. Er zijn geen relingen en het pad is af en toe vrij smal. Uitkijken waar je loopt, is de boodschap. Wie last heeft van hoogtevrees kan er best niet aan beginnen. De route op de muur is ongeveer 1,5 km lang. Het is tussendoor wel mogelijk om terug naar de begane grond af te zakken.

Obidos6

Door de straatjes dwalen met zijn vele souvenirwinkeltjes is een aanrader. We gaan een winkeltje binnen dat tot aan de nok gevuld is met boeken, netjes gesorteerd in houten kistjes. De boekenafdeling is ingericht als bibliotheek.

Obidos10

Het is onduidelijk of de boeken ook verkocht worden. De tafeltjes en stoelen doen vermoeden dat het eerder een soort leesplek is. In hetzelfde winkeltje worden ook fruit, groenten, specerijen en drank aangeboden. Andy koopt 7 pepertjes voor het gigantisch bedrag van 0,30 €. De pikante lekkernijen verschijnen ongetwijfeld in een of andere vorm binnenkort op ons bord aan de camper. Andy, mijn persoonlijke top-kok kan daar wel weg mee.

Na een boeiende bezoek aan dit oude vestingstadje fietsen we terug naar de camperplaats, om de rest van de dag vrijaf te nemen.

Advertentie

Een gedachte over “Obidos

  1. Hoi hoi

    Wat leuk om jullie te volgen. Ik vertrek as zondag richting Portugal. Ik neem de kust van België Frankrijk en dan Spanje .Bilba. Dan langs de kust afzakken naar het zuiden. Terug waarschijnlijk wel een stukje van jullie route. Tips zijn welkom.

    Groetjes Magda

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s