Strand van het licht

18 september 2017: Obidos – Praia da Luz 357 km

Het uiterste zuiden van Portugal bereiken, is het doel van de dag. Het wordt een flinke rit. Het aantal kilometers is niet zo fenomenaal, maar de staat van het wegdek laat soms te wensen over. Wij, Belgische chauffeurs zijn nochtans het een en ander gewend. Nu en dan is de weg een aaneenrijging van gaten en bulten, waardoor een constante snelheid onmogelijk wordt. We rammelen van het ene stadje naar het andere. Daarenboven wijzigt de snelheidslimiet voortdurend tussen 30 km per uur en 90 km per uur. Het is steeds aanpassen geblazen. Bij het naderen van een dorpskern staan er vaak verkeerslichten, die op het eerste gezicht niets bijbrengen aan een vlotte doorgang van het verkeer. Er zijn geen zijstraten in de buurt, maar toch staan ze er. Het lijkt alsof ze enkel de bedoeling hebben om het aankomende verkeer te vertragen tot de toegestane snelheid. Het werkt alleszins.

We hebben vandaag 2 belangrijke opdrachten, nl winkelen en tanken. Het eerste is makkelijk. Er zijn onderweg tal van supermarkten. Tanken is een ander paar mouwen. De dieselprijs varieert in Portugal tussen 1,10 € en 1,40 €. De goedkoopste manier om diesel aan te schaffen is via een tankstation, verbonden aan een Intermarché-supermarkt. Maar als de nood hoog is, is de Intermarché veraf. Na wat zoekwerk, lukt het toch om de tank te vullen aan de juiste prijs.

Hoe dichter we het zuiden van Portugal naderen, hoe grauwer de lucht. We worden getrakteerd op regendruppels. Wanneer we de weersverwachtingen voor Portugal checken, blijkt er enkel op onze bestemming een donker wolkje te staan. De lucht klaart op, wanneer de zee aan de horizon verschijnt. Oef!

De camping die we in eerste instantie aangestipt hebben, is volzet. We verkassen naar Camping Orbitur Valverde, 3 km verderop. Hier is gelukkig nog wel plaats.

Het kampeerterrein ligt op 2 km van het strand. Met de fiets zijn we zo aan Praia da Luz, letterlijk vertaald “strand van het licht”. Er is een leuke strandboulevard met restaurantjes en barretjes. Het plaatsje is gespaard gebleven van hoogbouw en het oogt daardoor kleinschalig en gezellig. Wij eten er pizza en drinken er wijn.

Luz1

 

Route van Obidos naar Praia da Luz
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s