19 september 2017: Praia da Luz – Albufeira 123 km

De Algarve is alom bekend om zijn prachtige stranden. De strandtoer begint in Salema, een charmant vissersdorpje.

Salima3

Wij komen aan als de vissers hun netten schoonmaken. Het visafval wordt aan de hongerige meeuwen gevoerd, die gedisciplineerd wachten. De talrijke vogels zijn duidelijk op de hoogte van het ritueel. Naast de vissersboot staat een bak waar de grotere, verkoopbare vissen in verdwijnen. Er is geen pluim op de kop van een of andere rebelse meeuw die eraan denkt om met deze vissen aan de haal te gaan. Enkel als de vissers hen overschot toewerpen, krijsen ze erop los en vliegen ze met zijn allen daarheen. Het is net een scene uit Birds van Alfred Hitccock.

Salima1

We bezoeken ook Praia da Rocha, een uitgestrekt zandstrand met ontelbare parasolletjes. Wie van de toeristische drukte houdt, kan zich hier naar hartelust uitleven. Wij trekken verder naar het kleinere Praia do Vau, waar we lunchen.

Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan Praia da Marinha, vlakbij het stadje Lagoa. Het strand is omgeven door rotsen en ziet er ronduit spectaculair uit.

Praia da Marinha1

Bovenaan de rotsformatie is er voldoende parking. Van daaruit kan het 2 kanten uit. Langs een lange trap naar beneden is het ingesloten strand vlot bereikbaar. Bovenaan de trap is er een sensationeel uitzichtpunt over de kliffen. We bekijken de omgeving langs beide kanten.

Overnachten doen we op Motorhome Park Falésia in Albufeira (http://www.algarvemotorhomepark.com/en/contacts/). Het is een mega grote camperplaats, gelegen aan alweer een verbluffend zandstrand.

CP1

We hebben geluk bij een ongeluk. Er is nog plaats, maar wel zonder elektriciteit. Het is een populaire camperplaats, die snel volloopt. Omwille van de mooie ligging aan het strand en tegelijkertijd kortbij het centrum, reserveren we ineens voor morgen. We nemen meteen een optie op stroom.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s