Fiets en strand

20 september 2017: Albufeira – Albufeira 0 km

We worden wakker op Motorhome Park Falésia in ideale weersomstandigheden. De zon schittert hoog aan de hemel. Wanneer we na het ontbijt het sein krijgen om te verhuizen naar een plek met elektriciteit, zoals gisteren afgesproken, kunnen GSM’s en andere elektronica weer volop opgeladen worden. Onze nieuwe buren spreken bijna allemaal Nederlands. We komen terecht in een kleine Belgisch Nederlandse enclave op de Portugese camperplaats.

In de voormiddag gaan we per fiets op zoek naar een nieuw fietslicht. Het voorlicht is enkele dagen geleden van de fiets gedonderd tijdens een wegrit met de bus. Het lampje is weliswaar van de fiets af gedrild, maar blijven hangen tussen de spaken. Het ziet er ongeschonden uit, maar het functioneert niet meer. De batterij vervangen helpt ook al niet. Post traumatisch stress syndroom na een helse rit? De zoektocht is vruchteloos. Er is geen fietswinkel in de buurt en ook de supermarkten hebben geen fietslicht in de aanbieding. Het is niet verwonderlijk want de fietsomstandigheden zijn in dit deel van Portugal niet zo best. Op de veelal hobbelige en heuvelachtige asfaltwegen zijn geen fietspaden voorzien. In het beste geval is er uiterst rechts van de rijweg, af en toe, een sterk vervaagde, in verf geschilderde fiets zichtbaar. Wellicht is dit de fietssuggestiestrook. Portugese fietsers zijn in deze regio eerder zeldzaam.

CP2

Het is vandaag op en top strandweer. Een strandnamiddag dringt zich op, gevolgd door een “afkoelsessie” in het plaatselijke ijssalon. We zeulen enkele reisgidsen mee om de komende week te plannen. Alhambra in Granada staat hoog aangestipt op ons “nog-te-doen-lijstje”. Tickets bemachtigen is al een spannend avontuur op zich. Het is voorlopig afwachten of dat gaat lukken…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s