VIP-behandeling

22 september 2017: El Rocio – El Rocio 0 km

Het is vroeg opstaan voor de uitstap naar het Donane Nationaal Park. Het is nog pikkedonker aan het ontbijt. Zoals afgesproken, staan we stipt om 8 uur aan de uitgang van de camping te wachten op de bus. Om 8.20 uur slaat de twijfel toe. Er is nog steeds geen bus te zien. Wanneer we bij de receptie voorzichtig informeren of er een vergetelheid in het spel is, wordt er duidelijk getwijfeld. Een telefoontje naar de begeleidende organisatie brengt klaarheid. Er is een technisch defect aan de bus. Maar dat is bijna opgelost. Enkele minuten later worden we opgepikt door een minibusje. Na een snelle en bewogen rit van een kleine 10 minuten worden we last minute afgezet aan een volle 4×4-bus, die staat te wachten aan de ingang van het park.

El rocio 15

De gids van dienst excuseert zich uitvoerig omwille van de nalatigheid. Foei, foei, dus toch geen technisch defect… We worden onmiddellijk voorzien van verrekijkers. Die komen goed van pas. In het natuurpark zijn geen verharde wegen. De 4×4-bus is een noodzaak om de zandwegen te trotseren. Onderweg zijn veel herten en wilde paarden te zien.  Verschillende vogelsoorten hebben een broedplaats in het natuurpark.

El Rocio 17

Voor vogelliefhebbers is dit de perfecte hotspot. Er huizen reigers, arenden, wilde eenden en nog tal van onbekende exemplaren in het natuurgebied. De gids vertelt meer over het ecosysteem van het nationale park tijdens enkele stops onderweg. De lynxen die het reservaat bevolken, blijven goed verstopt. Er is geen enkel exemplaar dat zich laat zien. Aan het einde van de toer moet iedereen uitstappen, behalve wij. We worden persoonlijk afgezet aan de camping. Ondanks de ongelukkige vergissing aan het begin van de dag, voelen we ons toch een beetje VIP. Eerst te laat aankomen met speciaal vervoer, en nu persoonlijk voor de deur weer afgeleverd worden, is best tof. De overige deelnemers moeten zelf op hun bestemming zien te geraken.

Na een verfrissende zwembeurt op de camping, nemen we in de vooravond afscheid van El Rocio. Vanop een terras genieten we net zoals gisteren van dit speciale dorpje, in western stijl. Het blijft een belevenis.

El Rocio 18

Advertentie

Een gedachte over “VIP-behandeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s