El Puerto de Santa Maria

23 september 2017: El Rocio – El Puerto de Santa Maria 202 km

Andalusië heeft zoveel toeristische trekpleisters dat het moeilijk is om een keuze te maken. Sevilla, Cordoba, Granada, de Sierra Nevada of de wereldberoemde stranden van Malaga, Torremelinos en Marbella? We zakken af naar Cadiz. Dat is misschien een beetje ongewoon. Er is geen camping nabij het stadscentrum.

Als alternatief rijden we naar Camping Playa Las Dunas (http://www.lasdunascamping.com/) in El Puerto de Santa Maria. Het is niet meteen de meest gezellige camping. Het grote kampeerterrein is het hele jaar door geopend, maar het schitterende zwembad is ondanks de hete temperaturen al gesloten sinds 1 september. Voor zonnekloppers is het uitgestrekte strand aan de overkant van de straat een grote troef. Wij kiezen deze locatie enkel voor de ligging. Vanaf de haven van El Puerto de Santa Maria vertrekken dagelijks talrijke afvaarten met kleine ferries naar Cadiz. De stad ligt immers op een smalle landtong en is aan 3 kanten omgeven door water. Een ticket kost 2,70 € en de fiets kan gratis mee.

We laten de bus rond de middag achter op de camping en verkennen de omgeving per fiets.

El puerto1

In de haven kopen we een dag op voorhand alvast tickets voor de overzet naar Cadiz.

El Puerto de Santa Maria staat bekend om zijn goede sherry. Die proeverijen laten we links liggen. We zijn geen sherry liefhebbers. Op de Plaza de Espana bestrijden we de warmte met wijn en bier,  met uitzicht op de mooie kerk van de stad.

El puerto2

Tickets voor een bezoek aan Alhambra in Granada zijn niet meer verkrijgbaar voor volgende week. Jammer, maar helaas. Langer op voorhand plannen is de boodschap. Granada bezoeken zonder Alhambra is niet compleet. Het zal voor een andere keer zijn.

 

Route van El Rocio naar El Puerto de Santa Maria
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s