Cadiz

24 september 2017: El Puerto de Santa Maria – Cadiz – El Puerto de Santa Maria 0 km

Er staat een daguitstap naar Cadiz op het programma. Om 10.50 uur gaan we samen met de fiets aan boord van de ferry. Voor tickets zorgden we gisteren al. Na een vaart van 20 minuten, zijn de torens van de kathedraal al te zien van op het water.

Cadiz3

Het briljante idee om vooraf bij de toeristische dienst een stratenplan op te halen, mislukt. Op zondag is het kantoor helaas gesloten. De stad stroomt langzaam vol met toeristen. De meesten van hen hebben wel een stadsplan kunnen bemachtigen. Stiekem fantaseren we om er eentje afhandig te maken. We gaan niet over tot actie, maar gebruiken als alternatief een mobiele stratenplan-app om ons te oriënteren.

We komen het stadscentrum binnen via Plaza San Juan de Dios. Hier staat het gemeentehuis. Midden op het plein is een brede promenade met allerlei kraampjes die prullaria verkopen. Aan weerszijde van het plein staan enkele kiosken en vele terrassen.

Cadiz6

We fietsen verder naar Plaza de la Catedral. Zoals de naam van het plein al laat doorschemeren staat hier de imposante kathedraal van de stad.

Cadiz4

De overkant van het plein is voorzien van terrassen. Vanaf hier kan je niet alleen de kathedraal bewonderen, maar ook de straatartiesten, die hun kunsten graag tonen aan het publiek.

Cadiz12

In de straatjes naast het kathedraalplein is het rommelmarkt. Het is er te druk bevolkt om te fietsen. Om ongelukken te vermijden, laten we de fietsen achter en gaan te voet verder op ontdekkingsreis. Het centrum van Cadiz is bijna helemaal verkeersvrij. In de smalle straten is dank zij de torenhoge gebouwen veel schaduw. Bij een temperatuur van om en bij 30 graden is de verkoeling welkom.

Cadiz11

Ronddwalen in de straten van Cadiz leidt bijna automatisch tot de ontdekking van een nieuw plein. Plaza de Mina is een schaduwrijk plein omwille van de hoge, centraal groeiende bomen. Deze plek heeft eerder de allure van een park. Het geluid van kwetterende parkieten overheerst. Ook hier is er geen gebrek aan terrassen. Het stadsmuseum van Cadiz is er ondergebracht.

Cadiz10

Vooraleer we onze fietsen weer opzoeken, eten we tapas in El Populo, de oudste wijk van de stad. De buurt is vlakbij het kathedraalplein gelegen.

Cadiz7

Tot slot bezoeken we Castillo de San Sebastian, opnieuw per fiets. Het kasteel ligt een beetje buiten het centrum. Het is te bereiken via Playa Caleta via een kasseiweg die ongeveer 1 kilometer ver in zee doorloopt. Het vervallen kasteel is gesloten voor het publiek, maar de weg er naartoe is leuk. Op de rotsen naast de weg zijn vissers actief en liggen zonnekloppers te genieten van het mooie weer.

Cadiz13

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s