Zoektocht naar het paradijs

26 september 2017: La Linea de Concepcion – Motril 237 km

Na de recente bezoeken aan drukke plaatsen gaan we op zoek naar rustigere oorden. Grote badsteden als Marbella, Torremelinos en Malaga komen niet in aanmerking. Op het verlanglijstje staan een mooi strand, een camping met een zwembad en een klein centrum met enkele gezellige barretjes en restaurantjes in de buurt. De speurtocht valt niet mee. De keuze valt in eerste instantie op Camping Nerja in Maro.  Nerja staat bekend om zijn mooie kust en zijn grotten. Volgens de ACSI-gids voldoet de camping aan al onze wensen. Bij aankomst blijkt het kampeerterrein gesloten. Aan de ingang hangt een bordje “Se Venda” (te koop).

We moeten terug naar de tekentafel en rijden vervolgens verder naar de Costa Tropical in Motril. Deze Costa heeft haar naam te danken aan de mango’s en avocado’s die er gekweekt worden. Het uitgestrekte strand, aangeplant met palmbomen, mag er wezen.

Motril1

We stoppen op Camping Playa de Poniente (http://www.campingplayadeponiente.com/?lang=nl). De camping heeft een mooi zwembad en ligt vlakbij het strand. De ligging is uitstekend voor een uitstap naar Alhambra in Granada. Maar aangezien er geen tickets meer te verkrijgen zijn voor half oktober, helpt het ons geen stap vooruit. Verder is er niets te zien. Het is een doodse omgeving. De barretjes en restaurantjes in de directe omgeving zijn bijna allemaal gesloten. Wellicht is het in de zomermaanden enigszins anders. Googelen naar de bezienswaardigheden van Motril levert steevast het buitenverblijf van koning Boudewijn op. Daar zitten we niet meteen op te wachten. De camping ligt een stukje buiten het centrum. Na een verfrissende duik in het zwembad gaan we verder op ontdekkingsreis met de fiets. Ook in het kleine centrum, een gehucht van Motril, is bijna alles gesloten. We vinden toch nog een taverne die open is. Bij elk drankje worden tapas geserveerd.

Motril2

De omgeving kan ons niet echt bekoren. De zoektocht naar het paradijs gaat morgen onvermoeibaar verder.

Er zijn dan wel geen tickets meer te verkrijgen voor het ontzagwekkende Alhambra, het gelijknamige bier hebben we toch maar gevonden. Proost!

Motril

Route van Gibraltar naar Motril
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s