Costa Plastic

27 september 2017: Motril – Balerma 76 km

De zoektocht naar het paradijs gaat voort. De rit langs de Spaanse kust gaat verder via de uitlopers van de Sierra Nevada, richting Costa Almeria. De omgeving is een bergachtig, ruig woestijnlandschap.

rit naar Balerma1

rit naar balerma2

Het uitzicht wordt ontsierd door duizenden plastic serres die vaak tot vlakbij het strand liggen. De regio wordt niet voor niets Costa Plastic genoemd.

rit naar balerma3

Enig “Google-werk” maakt duidelijk dat we aanbeland zijn in de moestuin van Europa. Alle mogelijke groenten worden hier gekweekt en uitgevoerd naar gans Europa. In deze regio is er van massatoerisme geen sprake. Nochtans zijn er ongerepte stranden, natuurparken en mooie witgekalkte typisch Spaanse dorpjes.

Wij kamperen op Camping Mar Azul in Balerma (http://www.campingbalerma.com/). Deze camping is een verrassing van formaat. Met de kortingskaart van ACSI, kost een overnachting in het voor- en naseizoen slechts 15 €. Er is een mooi zwembad dat aangepast is aan rolstoelgebruikers. Er zijn sportvelden, een petanque-baan, een speeltuintje en een kleine bibliotheek met boeken in meerdere talen. Op elke kampeerplek zijn bovendien standaard elektriciteit- en watervoorzieningen. Tot slot is er een bar en restaurant die het hele jaar door geopend zijn.

De directe omgeving is ontsierd door de beruchte plastic serres, maar in de buurt valt wel wat te beleven. Het centrum van Balermo ligt op loopafstand. Het natuurreservaat Puntas de las Entinas bevindt zich 15 km verder. Er zijn goede fiets- en wandelmogelijkheden.

Het zwembad en de bar zijn uitgetest en goedgekeurd. De nabije regio verkennen we morgen verder.

Route van Motril naar Balerma
Advertentie

5 gedachtes over “Costa Plastic

  1. Hey Ingrid , zijn er ook speciale overwintertarieven daar op de camping in Balermo. Toffe berichten, ik lees ze met plezier. Wij verblijven elke winter in Spanje .

    Allerbeste groeten.

    Staf Verzonden met mijn Windows Phone ________________________________

    Like

  2. Dag schatten, we gaan jullie vandaag weeral missen, paul dacht dat je al terug was. Eric is er dan vandaag ook niet en jul cools vertrekt morgen. Dus volgende week denk ik dat we maa r eens moeten passen. Zo te zien en te lezen is jullie reis tot hier toe toch weeral de moeite geweest, en is ook alles oke met de camper. Ik denk nog een dag of tien en dan zien we jullie weer terug, geniet er nog van. 👄👄👄

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s