Flamingo’s

28 september 2017: Balerma – Parque Natural Punta Entinas – Balerma 100 km

De dag begint met wat gemiezer. Zachte regendruppels beroeren het dak van de buscamper. De zon verstopt zich achter de wolken en er staat een stevig windje. Zonnekloppen zit er niet in.

Als alternatief gaan we op uitstap naar het natuurpark Punta Estinas. Het is een natuurgebied tussen Roquetas de Mar en Almerimar. Volgens Google Maps is het slechts 15 km van Balerma. We twijfelen nog even om er naartoe te fietsen maar kiezen toch voor onze bus. Gelukkig maar. Als snel blijkt dat Google Maps een complete offday heeft. De anders zo nauwkeurige routeplanner stuurt ons alle kanten uit, behalve de goede kant. De aanhouder wint. 65 km later vinden we de ingang aan het uiteinde van Roquetas de Mar. Het natuurpark bestaat uit tal van zandwegen tussen het strand en een aantal kleine meertjes in. Het is te voet, per fiets of met de auto te bezoeken. We gaan vandaag offroad.

Punta Entinas

Het uitzicht heeft wat weg van een moerassig heidegebied. Aan sommige waterplassen zijn veel vogels te bewonderen, waaronder zachtroze flamingo’s. Het is een mooi tafereel. Alhoewel ze duidelijk te zien zijn, zijn ze iets te ver weg om goede foto’s te nemen. Met de verrekijker in de hand lijken ze vlakbij.

Punta Entinas1

Onderweg rijden we een eenzame voetganger tegemoet. Hij zwaait al van ver. Wanneer we het zijraampje van de bus naar beneden doen klinkt het: “Van woar zedde gullie?” Het blijkt een rasechte Antwerpenaar, die net zoals wij, op zoek is naar flamingo’s.

Om terug te keren naar de camping, nemen we de “plastieken-serre-route” Tot zo ver het oog reiken kan, zijn er grote lelijke “tenten” te zien.

Punta entinas4

Het miezerige weer van vanochtend is verdwenen. De zon is weer stralend van de partij. De namiddag eindigt toch nog aan het water.

Balerma

Advertentie

2 gedachtes over “Flamingo’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s