Noordwaarts

29 september 2017: Balerma – Isla Plana 258 km

Het zuidwaarts rijden is definitief gedaan. Richting Almeria verlaten we langzaam maar zeker de moestuin van Europa. Alhoewel er in het begin van de rit nog massa’s serres te zien zijn, verandert het uitzicht stilaan. De bergen die verstoken blijven van plastic zijn in ieder geval een pak mooier.

Binnen enkele dagen hebben we een speciale meeting in Salou. Om er te geraken moeten we noordwaarts rijden. Salou is nog een kleine 600 km verwijderd van Isla Plana. Het plan is om in de voormiddag te rijden en dan een leuke overnachtingsplaats te zoeken, liefst in een leuke buurt om de namiddag te spenderen met voornamelijk niets doen. We testen Camping Los Madriles (http://campinglosmadriles.com/uk/index.php) in Isla Plana. Het is een grote terrassencamping met als troef zeer speciale zwembaden. Er is een binnenzwembad met schuifdak en een buitenzwembad.

Isla Plana

Beide bassins zijn gevuld met thermaal water van 30 graden, rechtstreeks afkomstig uit de zee. Elke avond start er een opmerkelijk ritueel. Het zwembad loopt helemaal leeg. ’s Nachts wordt het bad grondig gereinigd door het personeel. Tegen de ochtend wordt het opnieuw volgepompt met een verse hoeveelheid zeewater. Vanaf 10 uur kan iedereen weer naar hartenlust zwemmen. Doorheen het ganse proces wordt het gebruikte water opnieuw in de grond gepompt en gezuiverd. De juiste technische details blijven, voor mij althans, een mysterie.

Terwijl ik het zwembad uitgebreid inspecteer, verkent Andy per fiets de nabije omgeving. Er zijn mooie strandjes, een haventje, enkele restaurantjes en een supermarkt. Het is een rustige, heuvelachtige buurt. De camping is een goede uitvalsbasis voor bezoeken aan Mazarron en Cartagena.

Isla Plana1

Route van Balerma naar Isla Plana
Advertentie

4 gedachtes over “Noordwaarts

  1. Inderdaad, die Costa plastica is niet mooi, maar bezorgd ons (noorderlingen) wel lekker fruit en groenten tegen een matige prijs. De prijs die de natuur moet betalen om dit te bekomen, dat is wat anders…. want er wordt hier niet alleen veel (grond)water verbruikt, maar de bodem wordt ook nog’s uitgegput en soms lelijk achtergelaten (met kapotte plastic serres e.d.).
    Wij komen regelmatig mee met vrienden die een huis hebben in Isla Plana, en vinden dat een aangename (klimaat en goedkope) streek, spijtig genoeg ligt het wat ver om de verplaatsing met onze camper te doen, en het vliegveld van Alicante ligt ook al 100 km ver (huurauto nodig).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s