Benidorm Bastards

30 september 2017: Isla Plana – Javea 241 km

Isla Plana verlaten is een hele klus langs de steile bergwand. Het dieselverbruik gaat plots met een piek de hoogte in. Boven wacht een mooi panorama.

Rit naar Javea

Rit naar Javea1

We rijden richting Catalonië. Om Javea, of op zijn Catalaans Xabia, te bereiken moeten we Alicante, Benidorm en Altea doorkruisen. Het is er een drukte van jewelste. Als vroegrijpe “Benidorm Bastards” (zonder scootmobiel) pikken we een Mc Donalds mee en gaan we winkelen in de SuperContent, een rasechte Nederlandse winkel met enkel nationale producten.

Rit naar Javea2

Kroket van Kwekkeboom, pindakaas, kipsaté, krentenbollen, huzarenslaatjes,… het ligt er allemaal in de rekken. Bovendien zijn alle opschriften en etiketten enkel in het Nederlands gedrukt. Het personeel bestaat alleen uit rasechte Nederlanders. Het lijkt wel alsof we bijna thuis zijn. We beginnen toch even te twijfelen.

Het eindpunt is Camping Javea (http://www.campingjavea.es/). Ook deze camping heeft een mooi zwembad, een toffe bar en een restaurant. Het centrum ligt op 1,5 km, het strand op 2 km. Het is iets te bewolkt om aan het zwembad te liggen. We fietsen naar het centrum. Javea heeft een klein historisch centrum dat best te pruimen valt. Doorheen de smalle straatjes zijn er winkeltjes, terrasjes, een overdekte markt en een mooie kerk.

Javea

Javea2

Javea4

De steegjes en de huizen verrassen af en toe door hun aankleding en hun groene inrichting.


We eten vanavond tapas in de bar van de camping. Morgen meer over Javea.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s