Benidorm Bastards

30 september 2017: Isla Plana – Javea 241 km

Isla Plana verlaten is een hele klus langs de steile bergwand. Het dieselverbruik gaat plots met een piek de hoogte in. Boven wacht een mooi panorama.

Rit naar Javea

Rit naar Javea1

We rijden richting Catalonië. Om Javea, of op zijn Catalaans Xabia, te bereiken moeten Alicante, Benidorm en Altea doorkruist worden. Het is er een drukte van jewelste. Als vroegrijpe “Benidorm Bastards” (zonder scootmobiel) pikken we een Mc Donalds mee en gaan we winkelen in de SuperContent, een rasechte Nederlandse winkel met enkel nationale producten.

Rit naar Javea2

Kroket van Kwekkeboom, pindakaas, kipsaté, krentenbollen, huzarenslaatjes,… het ligt er allemaal in de rekken. Bovendien zijn alle opschriften en etiketten enkel in het Nederlands gedrukt. Het personeel bestaat alleen uit Nederlanders. De twijfel slaat toe. Het lijkt wel alsof we bijna thuis zijn…

Het eindpunt is Camping Javea (http://www.campingjavea.es/). Ook deze camping heeft een mooi zwembad, een toffe bar en een restaurant. Het centrum ligt op 1,5 km, het strand op 2 km. Het is iets te bewolkt om te zwemmen. Een fietstocht naar het centrum van Javea met zijn klein historisch centrum valt best te pruimen. Doorheen de smalle straatjes zijn er winkeltjes, terrasjes, een overdekte markt en een mooie kerk.

Javea

Javea2

Javea4

De uitzicht van de steegjes en de huizen verrast af en toe. Er is oog voor detail en groen.


We eten vanavond tapas in de bar van de camping. Morgen meer over Javea…

Route van Isla Plana naar Javea
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s