Verblind door sterren

2 oktober 2017: Javea – Ribera de Cabanes 230 km

Zoals eerder vermeld, worden we morgen verwacht in Salou. We plannen nog 1 tussenstop om er relaxed aan te komen. We pikken lukraak een camping uit. De enige vereiste is de afstand. Het mag niet te ver van Salou zijn. Het wordt Camping Torre La Salle 2 (https://www.torrelasal2.com/) in Ribera de Cabanes. De camping eigent zich 5 sterren toe. Het gebeurt wel vaker dat campings zichzelf wat overschatten. We hebben geen verwachtingen en zullen wel zien er van aan is. De prijs met de ACSI kortingskaart is goed. Dat is het belangrijkste. Onze verbazing is des te groter bij aankomst. Het complex ziet er poepsjiek uit. Er zijn mooie, bloemrijke straatjes aangelegd, afgebakend met fiets- en wandelpaden.

camping12

We mogen ons settelen op een schaduwrijk plekje, vlakbij een van de zwembaden.

camping2

De nieuwsgierigheid is gewekt. Per fiets, met plan in aanslag, doen we de camping-toer. We vallen van de ene verbazing in de andere. Het terrein telt 5 zwembaden, waarvan 1 overdekt. 2 zwembaden zijn speciaal ingericht voor kinderen.

De sanitaire voorzieningen zien er luxueuzer uit dan thuis. Alles is zeer netjes.

camping

Speelpleinen voor kinderen zijn er in overvloed.

camping3

Wie graag petanque speelt voor een tribune, kan dat hier doen.

camping8

Tennissen in een schaduwrijke omgeving, voetballen, basketballen,… Het is allemaal mogelijk. Aan het kleine voetbalveld staat eveneens een grote tribune.

camping7

’s Avonds een stapje in de wereld zetten, kan in de discotheek.

camping9

Wie zich toch nog verveelt kan een potje minigolf spelen.

camping13

Ah ja, de honden worden ook niet vergeten. Er is een hondenwassalon met aanpalend een hondenkapsalon.

camping16

Langs het strand zijn kilometers houten wandel- en fietspaden aangelegd om de naburige dorpen te bereiken. De camping heeft een mooi strand, inclusief fietsparking.

En zo blijft het maar doorgaan. Het kampeerterrein heeft een wassalon, een kapsalon en massagesalon, een aantal bars en restaurants en zelfs een kleine stierenarena. De vuilophaaldienst is ook een vermelding waard. Die komt hier naar je toe. Elke dag zet je gewoon een vuilzak aan de straatkant. De volle wordt opgehaald en men legt opnieuw een lege klaar. Er worden tal van activiteiten georganiseerd. Dit wordt door luidsprekers afgeroepen, ter herinnering. De supermarkt aan de ingang biedt meer producten aan dan in sommige dorpssupermarkten. Voor wie van glamping houdt, is dit de place to be. Wij zijn niet zo’n luxepaardjes en koken vanavond ons eigen potje. We kijken vooral onze ogen uit en kunnen af en toe een glimlach van verbazing niet onderdrukken. De prikkels zijn overvloedig. We genieten ervan voor 1 dag.

Route van Javea naar Ribera de Cabanes
Advertentie

2 gedachtes over “Verblind door sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s