Cambrils

4 oktober 2017: Salou – Cambrils – Salou 0 km

Salou is een bekende toeristische bestemming aan de Costa Dorada. Het verkeer is nog vrij druk voor de tijd van het jaar. Maar de stad heeft een duidelijk fietsplan. Naast de vele fietspaden in het centrum, is er ook een fietspad aangelegd langs de strandboulevard tot in Cambrils, 8 km verderop. In de naburige gemeente heeft het massatoerisme nog net niet toegeslagen. Het is er iets rustiger. Het is een mooie, vlakke rit, naast uitgestrekte stranden. De toeristische accommodaties liggen aan de overkant van de hoofdweg. Op die manier behouden de kuststroken hun charmes.

Cambrils3

Cambrils2

Cambrils heeft zich in de loop der jaren ook toegelegd op het toerisme. Van oorsprong is het een vissersdorp. Het is nog steeds bekend om zijn vissershaven, maar ook om het gezellige winkelcentrum met zijn terrasjes. De oude stadskern ligt een beetje voorbij de haven.

Cambrils1

Cambrils5

We gaan nog maar eens op zoek naar een fietswinkel. Het vorige week aangekochte lampje heeft het na welgeteld 1 luttele inspanning al begeven. We hebben geluk en botsen bijna meteen op een fietswinkel. De man belooft om het voorlicht te bekijken nadat we hem duidelijk vertellen dat het kapot is. Nieuwe batterijen hebben immers geen uitkomst gebracht. Hij vraagt een half uurtje om het euvel op te lossen. Na een koffiepauze met taart, blijkt er niets opgelost. “It’s broken”, zegt hij simpelweg. Tja, dat wisten we al. Hij verkoopt in zijn fietswinkel geen lampjes. De rekening bedraagt 3 € om een nieuwe batterij uit te proberen. We kuieren verder door de zonnige winkelstraten, maar vinden geen andere fietswinkel. Een beetje concurrentie kan hier misschien leiden tot iets meer inspiratie en creativiteit.

Cambrils

We brengen de namiddag opnieuw door aan het zwembad met onze Geelse stadsgenoten. Vanavond plannen we samen een klein afscheidsfeestje aan de haven van Salou. Morgen vliegen ze weer naar huis na een deugddoende vakantie.

Cambrils4

 

 

Advertentie

2 gedachtes over “Cambrils

  1. Wel plesant met de fiets naar Cambrils hé, hebben we ook gedaan maar meestal te voet. Maak er nog een gezellig feestje van en dan zullen we jullie ook wel één van de dagen terug zien zeker. X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s