WK Rally de Catalunya

5 oktober 2017: Salou – Salou 0 km

In Salou start vandaag de 11de manche van het WK Rally. Onze landgenoot Thierry Neuville staat momenteel 2de in het algemene klassement. Het rallycircuit ligt op een steenworp van de camping. Vanaf 7 uur ’s morgens scheuren de rallywagens met ronkende motoren door de omliggende straten. Van slapen komt niet veel meer in huis. De nieuwsgierigheid is gewekt. Aan de receptie van de camping verlengen we ons verblijf met 1 dag.

Wie kampeert moet ook eten. In de voormiddag fietsen we naar de kleine overdekte markt van Salou om een stukje verse vis uit te zoeken. Er is keuze genoeg.

Salou markt

Daarna “racen” we op 2 wielen naar de plaats waar het rally-circus zijn tenten heeft opgeslagen. Alle wagens zijn van kortbij te bekijken, terwijl de mecaniciens eraan werken. Wij gaan op zoek naar de Belgische vedette, Thierry Neuville en zijn copiloot Nicolas Gilsoul. Het is niet ver zoeken. De vlaggen van het Hyundai team zijn goed te zien. Het is het enige team dat zich terugtrekt in een gesloten tent. Door de doorschijnende plastieken tentflappen zien we Thierry Neuville de pers te woord staan.

Salou rally

De rallywagen van zijn naaste concurrent, Sébastien Ogier, staat vlakbij de Hyundai tent. Hij is de huidige leider in het algemene klassement.

Salou rally1

Later op de avond is er aan het strand van Salou een officiële voorstelling van alle rijders. In afwachting van het spektakel chillen we nog wat aan het zwembad op de camping. Het is misschien de laatste kans om nog van de zon te profiteren.

camping Salou1

Rond 18 uur vertrekken we naar de rallyshow. We veroveren een mooi plekje op de tribune. Dat is niet zo moeilijk. Er is nog niet veel volk. We zijn blijkbaar een uur te vroeg. De rallysport telt vele fans. De omgeving stroomt langzaam helemaal vol. Nadat de rallypiloten allemaal op het podium verschijnen om handtekeningen uit te delen en interviews te geven, gaan ze op zoek naar hun auto. Om de beurt verschijnen ze in hun wagens, onder luid gejuich van het publiek op het podium. Het is een fameus mediagebeuren. Het is niet lang wachten op onze Belgische piloot.

 

Advertentie

2 gedachtes over “WK Rally de Catalunya

  1. Ik vind jullie verslagen supertof. Je kan ze zo in boekvorm bundelen.
    Ik zou graag iets lezen over het praktische, technische aspekt v reizen met de campervan. Zou er ook zo eentje willen om zes mnd/ jaar in te leven. Doenbaar?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s