Puy de Dôme

10 oktober 2017: Orcet – La Creuzotte 220 km

We zijn ondertussen in midden Frankrijk aanbeland. De Auvergne is een streek die bekend staat om zijn maanlandschap van vulkaankraters. Vanuit Orcines beklimmen we de Puy de Dôme, de oudste en hoogste vulkaantop uit de omgeving. Met de elektrische trein is het makkelijk klimmen. De rit duurt slechts een kwartiertje. De prijs voor een een retourticket kost 13,40 €. Zelfs de NMBS verbleekt bij zulke tarieven. Het is wel een speciale trein. De wagons hebben grote ramen zodat de passagiers de hele reis naar boven kunnen genieten van een panoramisch uitzicht.  Op de top zijn er mooie wandelpaden aangelegd. Het uitzicht is aan alle zijden van de vulkaantop adembenemend.

Puy de Dome

Puy de Dome1

De Puy de Dôme is een geliefde locatie voor parapenters. Het moet een ongelofelijke gewaarwording zijn om boven de eeuwenoude vulkaankraters te zweven.

Puy de dome2

Puy de dome3

Na het spectaculaire bezoek aan de Puy de Dôme rijden we verder noordwaarts. We overnachten in de tuin van Maison Cavato, de kleine, charmante B&B van Patrick en Veerle. Zij leggen ons de hele avond in de watten met spijs, drank en leuk gezelschap. Hier kunnen we wel aan wennen. Nee, we gaan nog niet naar huis.

Maison Cavato

Route van Orcet naar La Creusotte
Advertentie

Een gedachte over “Puy de Dôme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s