Canal du Midi

10 november 2017: Geel – Géraudot 552 km

Het Canal du Midi zit al even in de pijplijn.  Het kanaal van 250 km lang, met 86 sluizen tussen Toulouse en Sête aan de Middellandse Zee spreekt tot de verbeelding. Het is het oudste kanaal van Europa. Het werd gebouwd in de 17de eeuw onder leiding van Pierre-Paul Riquet en is ondertussen uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. Het Canal du Midi is onmiskenbaar een grote toeristische trekpleister in Frankrijk. De meeste toeristen verplaatsen zich per fiets of per boot. Wij gaan op zoek naar het laatste streepje zon voor de winter en testen uit of de kanaalroute met de buscamper ook een haalbare kaart is. De meeste Nederlandstalige reisgidsen die dit gebied verslaan, focussen vooral op het fiets- en boottoerisme. We nemen uiteraard onze fietsen mee om stukjes van de route te volgen. Fietsen langs het Canal du Midi van Luc Oteman is een reisgids die uitermate geschikt lijkt om mee te nemen. Daarnaast is het de bedoeling om uit te zoeken in hoeverre het mogelijk is de sluizen, dorpjes en steden te verkennen per camper in deze tijd van het jaar.

De tijd is beperkt. De afstand van Geel naar Toulouse bedraagt iets meer dan 1000 km. Het is belangrijk om zo snel mogelijk in Toulouse te geraken. We slagen er vandaag niet in om erg ver te komen.  We leggen slechts 552 km af. Het feit dat we tolwegen steevast links laten liggen is een van de oorzaken. Maar de grootste reden is wellicht de vakantiemodus die zich automatisch in ons brein installeert bij vertrek. Nog een kort bezoek aan oma en opa, de watertank vullen, goedkoper tanken in Luxemburg en een extra koffiepauze helpen ook niet echt. Tel daarbij de slechte weersomstandigheden (regen en mist) en de som is snel gemaakt. Wanneer het om 17.00 uur donker wordt, staken we de kilometerstrijd en stoppen we op Camping Les Rives du Lac in Géraudot (http://www.lesrivesdulac.mobi/). Het lijkt op het eerste gezicht een mooie camping, maar we zijn niet helemaal zeker. Het is al donker en het uitzicht is daardoor beperkt. Er is in ieder geval een verwarmd sanitair gebouw en dat is welkom in deze tijd van het jaar. Buiten vertoeven bij een temperatuur van 10 graden en regen is geen optie. Na het kook- en afwasritueel maken we ons klaar voor knusse leesavond.

Route van Geel naar Géraudot
Advertentie

4 gedachtes over “Canal du Midi

  1. Beste, ik heb nog nooit met een camper op vakantie geweest, een vriendin maakt mij nu warm om er samen 1 te huren. Zij spreekt al direct van Noorwegen, maar ik blijf voor de eerste keer liever wat korter ij en uw trio langs de canal du Midi sprak mij wel aan. Een goed idee voor beginners denkt u? En zo ja, kan ik uw volledig verslag ergens verder lezen?

    Bedankt, Myriam

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s