Herfst

11 november 2017: Géraudot – Saint-Germaine-les-Belles 462 km

Toulouse bereiken is ook vandaag nog niet gelukt. We zijn wel dichter bij ons doel geraakt. Hardnekkig tolwegen vermijden is niet bevorderlijk voor een hoog aantal kilometers. De eerste 220 km gaan binnendoor van dorp naar dorp. Het gaat traag vooruit, maar het herfstlandschap onderweg is wel mooi.

IMG_2509

Het is jachtseizoen. Op verschillende plaatsen zien we gewapende mannen in camouflagekledij rondlopen. Nu ja, camouflage is niet helemaal de juiste omschrijving. Boven hun groen gevlekte jachtkledij dragen de jagers allemaal een fluohesje. Omwille van het slechte weer is een bivakmuts ook onderdeel van het jachtuniform. Het zijn opvallende verschijningen. Wapens op straat geven me in ieder geval een ongemakkelijk gevoel. En de bivakmutsen maken hen ook niet sympathieker.

Over de eerste 251 km rijden we 5 uur. Vanaf Vierzon volgen we de tolvrije A20. Ondanks de kletterende regen gaat dit gedeelte heel wat sneller vooruit. Rijden vergt veel concentratie bij deze weersomstandigheden. Daarom besluiten we om er rond 16.00 uur de brui aan te geven. We stoppen op Camping de Montréal (https://www.campingdemontreal.com/fr/) in Saint-Germaine-les-Belles. We kennen de camping nog van onze vorige trip naar Portugal. Het leuke restaurantje is vandaag gesloten, maar het uitzicht is nog even mooi. We staan vlakbij het water.

camping

De camping herbergt een bizarre verzameling van pispotten, zeepbakjes en wijwatervaatjes. Bij ons vorig bezoek in september stond de verzameling her en der in open lucht opgesteld. In de wintermaanden geldt de sanitaire blok als tentoonstellingsruimte. Naar toilet gaan of douchen krijgt daardoor een cultureel en historisch tintje.

Route van Géraudot naar Saint-Germain-les-Belles
Advertentie

Een gedachte over “Herfst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s