Canal du Garonne

12 november 2017: Saint-Germaine-les-Belles – Toulouse 273 km

Ook in Saint-Germaine-les-Belles ontwaken we met regen. De nattigheid volgt ons nu al voor de 3de dag op rij. Het begeerde streepje zon blijft voorlopig goed verstopt. We geven de hoop niet op en vertrekken goedgemutst naar Toulouse. 50 km voor Toulouse ligt Montauban, de hoofdstad van het departement Tarn-et-Garonne. Wanneer we onder de oude brug van de stad rijden, doorprikt de zon voor het eerst de wolken. De charmante aanblik van de stad en de opklarende hemel zijn het sein om te stoppen voor een geïmproviseerde stadswandeling. Onderaan de brug op 450 meter van het oude centrum vinden we parking. Een trap aan de rand van de parking leidt naar het hoger gelegen stadsgedeelte. De Place Nationale is het mooie stadsplein in het hart van het historische centrum. Het marktplein is omgeven door bogengangen en felrode  bakstenen gevels. De dagelijkse ochtendmarkt is al voorbij. Het plein is omringd door autovrije winkelstraten waar het aangenaam wandelen is. Het is vandaag zondag. Alle winkels zijn gesloten en de straten liggen er verlaten bij. Op de Place Nationale zijn verscheidene  terrassen gevestigd onder de bogengangen. Het is tijd voor een koffiepauze bij een aangename temperatuur.

montaubon markt

montaubon

Montauban heeft nog meer te bieden op vlak van kunst en geschiedenis, maar niet voor ons. Wij moeten nu echt verder naar Toulouse.

We rijden naar Camping Le Rupé (http://www.camping-toulouse.com/) in Toulouse. Het lijkt op het eerste zicht een wat ongezellige camping. De ijzeren dranghekken rondom het kampeerterrein doen het ergste vermoeden. Het onthaal is nochtans vriendelijk. Het houten, verouderde sanitair gebouw nodigt niet meteen uit om binnen te stappen. Maar we doen het toch. De binnenkant is modern en schoon. Bovendien is het er heerlijk warm. Soms lijken de dingen gewoon anders dan ze in werkelijkheid zijn. De grote troef van deze camping is de ligging op 7 km van het centrum van Toulouse aan de rand van Canal du Garonne. Dit kanaal sluit aan op Canal du Midi en vormt vanaf Toulouse een verbinding met de Atlantische Oceaan via Bordeaux. De optelsom van beide kanalen biedt 525 km fietsroute van Sète naar Bordeaux en andersom. Het volledige parcours is nagenoeg autovrij.

Bij aankomst op de camping is de zon nog steeds een klein beetje van de partij. We verkennen meteen een stukje Canal du Garonne richting Toulouse.

canal du garonne

Het fietstochtje is van korte duur. Aan de 1ste sluis van Lalande begint het opnieuw te regenen. We keren snel om en zoeken beschutting in ons busje.

sluis1

Hopelijk bereiken we morgen Toulouse zonder nat te worden. Volgens de weersvoorspellingen mogen we rekenen op fris maar droog weer.

Route van Saint-Germain-les-Belles naar Toulouse
Advertentie

2 gedachtes over “Canal du Garonne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s