Oostenrijk

19 mei 2018: St. Leon-Rot – Tiefgraben 513 km

Om Slovenië te bereiken moeten we niet alleen nog een stuk Duitsland doorkruisen, maar ook een gedeelte van Oostenrijk. Het is niet onze favoriete keuze, maar toch nemen we voor de 2de dag op rij de snelweg. Het gaat sneller vooruit, maar bijzondere bezienswaardigheden en mooie natuurgebieden gaan op die manier verloren. Het is een hulpmiddel om sneller in Slovenië te geraken. De route gaat via Karlsruhe, Stuttgart, Ulm, Augsburg en München. Het is een heuvelachtige rit, zelfs op de autosnelweg. Naarmate de hellingen langer en hoger worden, zijn de files frequenter, ook op een zaterdag. De vrachtwagens hebben moeite om boven te geraken. In de wijde omgeving van München gaat het om die reden maar langzaam vooruit. De vele wegwerkzaamheden onderweg spelen wellicht ook een rol. We besluiten regelmatig te stoppen om de benen te strekken. Veel valt er onderweg niet te beleven. Een tolvignet kopen voor Oostenrijk is de spannendste actie van de dag. Het tolvignet is verkrijgbaar voor 9 € in alle tankstations richting Oostenrijk. Het is een goed idee om het al vroeg aan te schaffen. Hoe dichter bij de grens, hoe groter de files aan de kassa.

Als het steeds heuvelachtiger wordende landschap plots een berglandschap wordt, is de Oostenrijkse grens binnen bereik. We hebben vandaag genoeg in de file gestaan. We stippen Camp MondSeeLand (https://www.campmondsee.at/de/) aan om te overnachten. De camping ligt 30 km voorbij Salzburg, midden in een natuurgebied. Er zijn mooie fiets- en wandelroutes in de omgeving.

IMG_0156

Onze naaste buren zijn Belgen uit de omgeving van Leopoldsburg. We worden meteen uitgenodigd om ’s avonds een flesje wijn te kraken. Dat belooft.

Route van Sankt Leon-Rot naar Tiefgraben
Advertentie

Een gedachte over “Oostenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s