Bled

20 mei 2018: Tiefgraben – Bled 266 km

De gezellige kennismaking met Ria en Ludo, onze naaste buren op de camping in Tiefgraben, eindigde gisteren rond middernacht. De Oostenrijkse wijn en de Belgische Jupilers hebben gesmaakt.  ’s Morgens na het ontbijt nemen we afscheid. Ria en Ludo trekken naar het Balatonmeer in Hongarije. Wij zetten koers naar Slovenië, opnieuw via de autosnelweg. Ons traject is bezaaid met tunnels. De Tauerntunnel (7 km), de Katschbergtunnel (6 km) en de Krawankentunnel (8 km) zijn het langst. Bij het uitkomen van de Tauerntunnel krijgen we een fikse regenbui over ons heen. Het wordt snel duidelijk dat er iets mis is met de ruitenwissers. Het wissen gaat gepaard met een vreemd klikkend geluid. De katsjoe hangt halvelings uit de ruitenwisser. Het dopje bovenaan, dat alles op zijn plaats moet houden, blijkt verdwenen. Het resultaat is een wazig uitzicht op het voorbijrazende verkeer. Op de eerstvolgende snelwegparking gaan we tevergeefs op zoek naar vervangstukken. Gelukkig lost Andy het probleem op in ware MacGyver-stijl. Een simpel groen elastiekje biedt redding.

IMG_0158

Rond de middag arriveren we op Camping Bled (https://www.sava-camping.com/en/2407). De camping ligt naast een meer. Het meer van Bled is een toeristische trekpleister. Het is 2120 m lang en 1380 m breed. In het midden ligt een eilandje met een kerkje uit de 9de eeuw. Het eiland bezoeken is mogelijk per roeiboot.

IMG_0162

Wij springen op de fiets voor een tochtje rond het meer. De rondrit is 6 km lang. Het traject gaat over een fiets- en wandelpad aan de rand van het water. Het is een mooie omgeving. Onderweg stappen we meerdere keren af om van het uitzicht te genieten. Vandaag is er heel wat volk op de been omwille van een soort ambachten- en folkloremarkt. Vele stalletjes verkopen handgemaakte producten.

Op een podium geeft een bandje het beste van zichzelf onder luid applaus van het publiek. De zomerse sfeer zit er goed in. Aan het meer van Bled komt er echter regen na zonneschijn. Om niet doornat te worden, fietsen we snel weer naar de camping, waar het luifeltje van de buscamper bescherming biedt tegen de natte druppels. De temperatuur is goed. Vanavond eten we buiten.

Route van Tiefgraben naar Bled
Advertentie

3 gedachtes over “Bled

  1. Super van Andy , geniet er nog van , wij hebben vandaag een wandeling gedaan naar de Mondsee , mooi stadje en meer omte vertoeven , veel grtjs van ons

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s